HABER: YÜKSEL BALCI- FOTO SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Saat 17.30 da Atatürk heykeli önünde toplanan A D D, Eğitim sen, Eğitim iş, Baro, CHP Yönetimi ve halkın katılımıyla bir kalabalık oluştu. 
A D D ve CHP nin Atatürk’ün heykeline çelenk koymasından sonra, Saygı duruşu yapılıp ve İstiklal marşı okundu.

Bir genç kızın günün anlamıyla ilgili konuşmasından sonra, mikrofona gelen Ödemiş A D D Başkanı Gürçay Işık” Birinci paylaşım savaşından sonra, yapılan Sevr Anlaşmasını tanımayan Mustafa Kemal Paşa Önderliğinde kutsal bir mücadeleye giren Türk Ulusunun, Zaferi ilan ettiği andan itibaren, ülkemizin yağmalama girişimini sonuçsuz kaldı. Ama Emperyalistler girişimlerine devam ettiler.

15 Mayıs 1919 günü İzmir limanında kukla askerlerin üniformalarıyla başlayıp 9 Eylül 1922 tarihinde yine İzmir’de noktalanan macera artık başka araçlar kullanılarak sürecekti. Türk Milleti tüm maddi ve manevi güç ve erdemleriyle yeni bir saldırıya hedef olacaktı.

Bu tehlikeyi çok iyi bilen Atatürk “Bundan sonra, çok önemli zaferlere kavuşacağız. Ama bu zaferler süngü zafer değil, iktisat, bilim ve kültür zaferi olacaktır. Diyerek devrimleri gerçekleştirmeye başlamıştır. Atatürk Gençliğe hitabe ve Bursa nutkun da bunu açıkça belirtmiştir.

“Şeyhler, Dervişler, menzuplar, ülkesi olmayacağımıza inanırken Silahlı Kuvvetlerimizin, Adalet sistemimizin, Polisin, Eğitimin, Sporun, hayatın her alanında Cemaat mensuplarınca ele geçirildiğini, Cemaat İmamlarınca yönetildiğini acı bir şekilde gördük” şekilde konuştu

AKIN BİNBAŞI ONUNCU YIL MARŞIYLA YERİNDE DURAMADI

Törene katılanlardan Atatürkçülüğü ile anılanan emekli binbaşı Akın Süer aniden kalabalık içinden ortaya fırlayarak askerce kollarını sallaya sallaya, ayaklarını yere vura vura 4 kez yürümesi alanda bulunan herkesi alkışlarına neden oldu. Akın binbaşı heyecanlandıran olay, Onuncu yıl marşıyla birlikte herkesin tempo tutarak marşa iştirak etmesiydi. İşte bu heyecan Akın binbaşıyı kalabalığın önüne çıkararak Askerce sert bir şekilde yürümesine neden oldu.”

 

Editör: Haber Merkezi