Her alanda sosyal belediyeciliğe önem veren Selçuk Belediyesi, Evde Bakım Hizmetleri projesi kapsamında yaşlılık, engellilik veya herhangi bir sebeple yatağa mahkum olan vatandaşlara kişisel bakımlarının yanı sıra ev temizliği hizmeti de sunuyor.
“Selçuk’un yardım eli” sloganı ile yola çıkan Evde Bakım Hizmetleri birimi;  yardıma muhtaç vatandaşlara hizmet vermekle birlikte aynı zamanda engelli maaşı ya da bakım aylığı bağlanması gibi sosyal hakları elde etmeleri konusunda da danışmanlık hizmeti sağlıyor.
5 personeliyle    bugüne kadar  108 aileye ulaşan Evde Bakım Hizmetleri Birimi; ihtiyaç durumunda vatandaşlara gıda ve  yakacak yardımlarının yan sıra  hasta yatağı, havalı yatak, tekerlekli sandalye yardımında da bulunuyor. Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlara Sosyal Market’te kıyafet ve ev eşyası temin etmeleri konularında da destek oluyor. 
“Kendimi yalnız hissetmiyorum”

Evde bakım hizmeti ekibinin düzenli olarak evine geldiğini ifade eden Mehmet Türksoy Tunca (92) hizmetten duyduğu memnuniyeti ifade ettiği konuşmasında, “Evde yalnız yaşıyorum. Selçuk Belediyesi’nden Allah razı olsun. Evimi temizliyorlar, haftada bir gün traş için düzenli olarak geliyorlar. Hasta olduğumuz zaman belediyeyi arıyorum, araç gönderip hastaneye kadar götürüyorlar. Daha sağlıklı ve iyi koşullarda yaşamamız için ellerinden geleni yapıyorlar” şeklinde konuştu.
Vatandaşımızın yanında ve yanı başında olmayı sürdüreceğiz
Yerel yönetimlerin her zaman vatandaşların istek ve ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde sosyal politikalar üretmesi gerektiğini dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı: “Vatandaşımızın her zaman yanında ve yanı başında olmamız gerektiği düşüncesinde hareket ederek; sosyal politikalarımızı üretiyoruz.  İstiyoruz ki;  ihtiyacı olan her vatandaşımıza anında yardım elimizi uzatalım. Özellikle sağlık gibi hayati bir konuda hassasiyetimiz bir kat daha artıyor. Bundan dolayı; çok önem verdiğimiz Evde Bakım Hizmetleri gibi bir projeyi amacına uygun şekilde yürütmek için tüm arkadaşlarımız var gücüyle çalışıyor” dedi.
Huzurevi ve Hastanede de kişisel bakım hizmeti
Selçuk Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri aynı zamanda Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinleri ve Selçuk Devlet Hastanesi’nde yatan vatandaşlara da kişisel bakım hizmetleri vermeye devam ediyor. Hizmet almak isteyen vatandaşlar  444 8 892 nolu Selçuk Belediyesi Hizmet masasına kayıtlarını yaptırabililiyor.



Editör: Haber Merkezi