Huzurevi ziyaretlerle şenleniyor. Geçen gün Ödemişli bayanların yaptığı ziyarette Öngel Akı keman çalıp misafirlerine keyifli bir zaman hediye etmişti.

 Bu sefer ise ADD’den gelen konuklar için Atatürk’ün sevdiği şarkılara kemanıyla eşlik etti. Siyasal üstü olan ADD kurumu ziyarette huzurevi sakinleriyle yaptığı görüşmelerde koyu bir muhabbet geçti. Kamu yararına çalışan kurum hem öğrenciye hem de yaşlılarımıza sahip çıkmaya devam ediyor. Şuanda 44 öğrencinin de öğrenimini üstlenen Atatürk Düşünce Derneği, ailelerinden ayrı yaşan huzurevi sakinlerine aile olmayı istiyorlar. Konuklar Huzurevi sakinleriyle muhabbete doyamadılar ve bu anı ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çekildiler. Üç senedir ADD Yönetim Kurulu Üyesi olan Ömer İtak “ Ben böyle bir ilgiyi sadece ailemden gördüm. Huzurevi sakinleri de ailemdenmiş gibi öylesine sıcak davrandılar ki. Bizler de bu ilgiyi yanıtsız bırakmayacağız. “ dedi.

Gençlerimizi bilgilendirmek üzere de yaptığı konuşmada İtak, “Huzurevine Allah muhtaç etmesin ama eksikliğini de göstermesin. Biz evladımızı ufacık kalbimize sığdırıyoruz ama onlar bizleri 4 duvar arasına sığdıramıyor. Huzurevindekiler bizim gibiler fakat bizlerde onlar gibi olacağız. Onların da sevgiye ihtiyaçları var. Bunu görmezden gelemeyiz. Onlar her an bir gelenimiz olacak mı acaba diye gözleri kapıda bekliyorlar. “ dedi.

 

Haber : Ebru TEKE

Editör: Haber Merkezi