Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Ömür Aldemir için başlatılmış olan kampanyaya destek olduklarını Ödemiş ADD binasında yaptığı bir basın toplantısıyla ADD Ödemiş Şube Başkanı Selami Sönmez tarafından açıklandı.

13 yıl önce geçirdiği bir operasyon sonrası iki omuriliği birleştirilen Ömür Aldemir’in 13 yaşında skolyoz nedeniyle bir operasyon daha geçirdi. Şimdi 15 yaşında olan Ömür sırtında bulunan problem nedeniyle tekrar bir operasyon geçirmesi gerekiyor. Bunun içinde Ödemiş Zihinsel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk İle görüşen anne Nagehan Bilgin,  Başkan Baştürk ile önce  Ödemiş Devlet Hastanesi beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Operatör  Doktor Tarkan Kızartıcı ile görüşmelerinin ardından Kızartıcının yönlendirdiği Prof.Dr. Mehmet Zileli operasyonda % 80 oranında  başarı sağlanacağını ve bunun için gerekli 40-60 milyon arası ücret gerektiğini bu operasyon için  en uygun hastanenin İzmir’de  Özel Gazi  Hastanesi olduğunu belirti.

15 yaşındaki  Ömür için bir komisyon kuran Doktor Tarkan Kızartıcı, ADD  Ödemiş Şube Başkanı Selami Sönmez  ve  Ödemiş zihinsel Engelsiz Yarınlar Derneği başkanı Serpil Aksoy Baştürk, Ödemiş kaymakamlığı tarafından 18.09.2014 tarih ve 2163 nolu yardım toplama oluru ile bir kampanya başlattılar. Düzenlenecek olan para toplama kampanyası ile Ödemiş İş Bankası Şubesi 346 -1333333 hesap ve IBAN :TR68 0006 4000 0013 4631 3333 33 nolu hesabı açıldı.

Konuyla ilgili olarak basın toplantısında konuşan Başkan Selami Sönmez “Amacımız kızımızın sağlığına kavuşmasıdır. Bu amaçla broşür hazırlatıp bunları gereken yerlere dağıtım yapacağız. Dileğimiz kızımızın en kısa zamanda ameliyat olup sağlığına kavuşmasıdır. Bunun için vatandaşlarımızın duyarlı davranarak gereken yardımı yapacaklarına inanıyorum.”

Ödemiş Zihinsel Engelsiz Yarınlar Derneği başkanı Serpil Aksoy Baştürk “Biz Ömür için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Herkesin bu kampanyaya destek vermesini bekliyoruz. Vatandaşlarımıza bu konuda duyarlılık göstermelerini rica ediyoruz.”

Ömür Aldemir “ Ben bir an önce sağlığıma kavuşmak istiyorum. Bunun için duyarlı olan herkesten yardım bekliyorum. Yaşıtlarım gibi yürüyebilmeyi ve daha sağlıklı yaşamak benimde hakım lütfen bana herkes yardım elini uzatsın. Vatandaşlarımıza gösterecek oldukları ilgiden dolayı şimdiden çok teşekkür ediyorum.”


 

 HABER: AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi