Ödemiş’te, çift omurilikle dünyaya gelen ve 13 yıl önce ameliyatla iki omuriliği birleştirilen ve doktorların bir ameliyat daha olması gerektiğini belirttiği lise öğrencisi 15 yaşındaki Ömür Aldemir için açılan bağış hesabında 35 bin lira toplandı.
Ödemiş İlçesi'nde, çift omurilikli olarak dünyaya gelen ve 13 yıl önce ameliyatla iki omuriliği birleştirilen, ancak tam olarak sağlığına kavuşması için doktorların bir ameliyat daha olması gerektiğini belirttiği lise öğrencisi 15 yaşındaki Ömür Aldemir için açılan bağış hesabında 35 bin lira toplandı. Tedavi masraflarının kalanını da Kaymakamlık Sosyal ve Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın üstlenmesi üzerine büyük sevinç yaşayan Ömür'ün ocak ayı içinde ameliyata alınacağı öğrenildi.
Ödemiş Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Ömür Aldemir, doğuştan çift omurilikli olarak dünyaya geldi. Ancak ailesi, 2 yaşına geldiğinde bu durumun farkına vardı. Kırıkkale Tıp Fakültesi'nde yapılan ameliyatla Ömür'ün iki omuriliği arasındaki kemik alınarak birleştirildi. Hemen ardından bir ameliyat daha yapıldı. Ailesi kızlarının durumunun düzeldiğini düşünürken 4 yaşına geldiğinde tekrar hastaneye çağırıldı. 19 gün boyunca hastanede ilaç tedavisi uygulanan Ömür'ü doktorlar, "Yaşının büyümesini bekleyelim" diyerek taburcu etti. Ömür 13 yaşına geldiğinde, aynı hastanede omiriliğindeki yanlara doğru aşırı eğrilik (skolyoz) nedeniyle bir ameliyat daha geçirdi. Anne Nagehan Bilgin, ilk eşinden olan kızına son ameliyatında doktorların omuriliğine vida taktıklarını söylediğini belirtip, "Ancak daha sonra başka bir hastanede çektirdiğimiz fimlerde bu vidaların olmadığını öğrendik" dedi. Beyin Cerrahı Operatör Dr. Tarkan Kızartıcı'ya gösterildi. Dr. Kızartıcı'nın da Ömür'ün omuriliğindeki eğriliğin düzeltilmesi için aileyi İzmir'de özel muayenehanesi bulunan nöroloji uzmanı bir profesöre yönlendirdiği, bu profesörün de yüzde 80 başarı garantisi verdiği ameliyatı özel bir hastanede 40 ile 60 bin lira arasında bir maliyetle yapabileceğini söylediği bildirildi. Eşi seyyar fotoğrafçılık yapan ve kızı için aldıkları 737 liralık engelli maaşı ile geçinmeye çalıştıklarını belirten Bilgin, maddi durumlarının yeterli olmaması nedeniyle ameliyatı daha ucuza yaptırabilme umuduyla diğer hastanelere de başvurdu, ancak hiçbirinden olumlu yanıt alamadı.

Yardım kampanyası başlatıldı
Kaymakamlıktan gerekli iznin alınmasının ardından geçen 6 Ekim'de bir bankada açılan hesapta bağış toplanmaya başlandı. Yaklaşık 3 aylık bir sürede hesapta 25 bin lira toplandı. Ödemiş Anadolu Lisesi, Ödemiş Birgivi Koleji ve İzmir Amerikan Kültür Koleji'nde de veliler boş durmayıp, geliri Ömür'ün tedavisi için kullanılmak üzere kermes düzenledi. Kermeslerden elde edilen toplam 10 bin liralık gelir de banka hesabına eklendi. 35 bin liralık yardımın toplanmasının ardından devreye giren Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu'nun talimatıyla Ömür'ün ameliyatı için gerekli olan paranın kalan kısmının da Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacağı bildirildi.
Ödemiş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ayşe Saçmalı Biçer, "Hastaneden gelecek faturaya göre tedavi masraflarının kalanını ödeyeceğiz" dedi. Ömür'ün Ocak ayında belirlenecek bir tarihte ameliyatının gerçekleştirileceği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi