HABER: GAMZE ONAN - AYŞE AKYÜZ

,



Hayırseverlerin destekleri ile ameliyat olan Ömür Aldemir, geçirdiği ameliyat sonrası taburcu edilerek evinde sağlığına kavuşmayı bekliyor. Kendisini bu zorlu mücadelede sevenleri evinde de yalnız bırakmıyor.

Bundan 5 ay önce hayata çift omurilikle gözlerini açan 15 yaşındaki Ömür için Ödemiş’te bir kampanya başlatılmıştı. Ödemiş Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi uzmanı Tarkan Kızartıcı, Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği ve Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği eski Başkanı Selami Sönmez’in iş birliği ile oluşturulan komisyonla Ömür için gereken ameliyat ücreti, Ödemişli vatandaşların desteğiyle toplanarak ameliyat olması sağlandı. Kısa sürede toplanan ameliyat parası Ömür’ün umudu oldu.

Geçtiğimiz haftalarda iki ameliyatla şişen omuriliğindeki kemik alınıp, omurgasına platin takılan Aldemir, taburcu edildi.

Ömür Geçtiğimiz Perşembe ve Salı  günü  Özel Gazi hastanesinde Prof .Dr. Mehmet  Zileli tarafından yapıldı. Zileli’nin yaptığı operasyonlarda Ömür’ün önce sırtındaki kemik alınarak vida takıldı. Ömür’ün kemik üzerinde bulunan sinirleri gevşetildi. Salı günü yapılan operasyonda ise Ömür’ün yamuk olan omuriliği platin takılarak düzeltildi. Pazartesi günü taburcu edilen Ömür evinde dinlenmeye çekildi.

Gazetemizin evinde ziyaret ettiği Ömür Aldemir gazetemiz aracılığı ile kendisine yardımda bulunan herkese teşekkür etti. Ameliyatı başarılı geçen Ömür’ü küçük kardeşi Nefes bir an olsun yalnız bırakmayarak ablasının saçlarını okşadı.

Yapılan operasyonların başarılı geçtiğini belirten Ömür Aldemir “ Yapılan iki operasyonda başarılı geçti. Öncelikle ameliyat olmamda beni bir an yalnız bırakmayan Ödemiş Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Tarkan Kızartıcı, Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği ve Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği Eski Başkanı Selami Sönmez’e sonsuz teşekkürü bir borç bilirim. En önemlisi benim yardımıma koşan maddi manevi desteğini benden esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Ömür’ün 6 ay sonra yapılacak bir operasyonla kalça çıkığı ameliyatı yapılacağını bunun ardından sağlık durumunun daha da iyiye gideceği belirtildi.

Koltuk değneğiyle de olsa yürüyebilmek için 6 ay sonra bir ameliyat daha olacak olan Aldemir, kendisi için okula bir engelli asansörü yaptırılacağının müjdesini alınca büyük sevinç yaşadı.



Ömür için kampanya başlatan dernek yönetiminden yardımseverlere teşekkür

Ömür Aldemir adına gazete olarak verdiğimiz desteklerden dolayı teşekkür | | | | ziyaretinde bulunan Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk ve eski ADD Başkanı Selami Sönmez, Ömür için duyarlılık gösteren herkese teşekkür ederek, Ömür’ün mutluluğunu paylaştılar.

Dernek Başkanı Serpil Aksoy Baştürk, “Bizim için önemli olan çocuklarımızın sağlığıdır. Ömür için başlatılan kampanyaya duyarlı vatandaşlarımızdan büyük destek gördük. Geçirdiği ameliyat ile sağlığına kısa sürede kavuşmasını bekliyoruz. Onun mutluluğu bizlerin mutluluğudur. Bu kampanyaya destek veren başta sayın kaymakamımız Celil Ateşoğlu’na, Yazı İşleri Müdürümüz Mahmut Yeniay’a, kaymakamlık personelimize, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Rıfat Boyacıoğlu’na, Sosyal Yardımlaşma Vakfı personeline ve bütün hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz. Ömür 5 ay sonra yeni bir ameliyata daha girecek eminim ondan da başarı ile çıkacak ve tekrar aramıza dönecektir.” 

Editör: Haber Merkezi