HABER: YÜKSEL BALCI


          Ödemiş Anadolu Lisesi 10 Sınıfında okuyan 16 yaşındaki Ömür Aldemir, engelli olduğu için yapılan ameliyatlarla hayatını devam ettirmeye çalışıyor. 13 yıl önce Kırıkkale Tıp Fakültesinde ameliyat edilmiş ancak,  omuriliğindeki yanlara doğru aşırı eğrilik (skolyoz) rahatsızlığı bir türlü giderilememişti. 737 liralık engelli maaşıyla geçinen anne Nagehan Bilgin, çocuğunu her gün elinden tutarak okula getirip götürmekten kurtulmak için Ömür’ü tekrar ameliyat ettirmek istedi.

  İzmir de bir özel doktor, bu işin 60 bin liraya yapılacağını söylemesi anne Nagehan Bilginin ne yapacağını bilemez hale getirdi. Ödemiş’te bu iş için kurulan komisyon, bir yardım kampanyası açtı. Yardım kampanyasında 35 bin lira yardım toplandı bu arada, Ömür’ün okulu Ödemiş Anadolu Lisesi, Birgivi Koleji, İzmir Amerikan Kültür Koleji ve diğer birçok okulda veliler kermesler düzenleyerek genç kıza yardımcı oldular.

Kaymakamlık işe el attı

Ömür haberini DHA’nın ve Yerel Güç Gazetesi’nin devamlı gündeme getirmesi, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu’nu harekete geçirdi.  Kaymakam Ateşoğlu’nun talimatıyla, Ömür’ün ameliyatı için eksik kalan 25. Bin lira, Ödemiş Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından karşılandı. Ömür başarılı bir ameliyat geçirdi. Daha sonra kalçadan yapılan ikinci ameliyatın giderleri de yine Kaymakam Celil Ateşoğlu’nun devreye girmesiyle sosyal yardımlaşma vakfından karşılanarak, ikinci ameliyatta başarıyla sona erdi.

Fizik tedavi için Ege Üniversitesinden gün bekleniyor

İki ameliyat geçiren Ömür’ün sağlığına kavuşması için fizik tedavi gerekiyor. Ege Üniversitesine başvuran aile ye,2 ay sonraya gün verildi. Ömür’ün rahatlıkla okuluna gidip gelmesi için bir an önce fizik tedavisinin yapılması gerektiği belirtiliyor. Ömür Ege Üniversiteden fizik tedavi için daha yakın bir zaman verilmesi için Ege Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Candeğer Yılmaz’dan devreye girmesini sabırsızlıkla bekliyor.

Sağlığına kavuşacak olan Ömür Aldemir için Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı temaslar sonucu okula bir engelli asansörü yapılması için gerekli, kararın alınmasını sağladı. Ödemişteki hiçbir eski yapı okulda olmayan engelli asansörü, Ömür’ün okulu olan Ödemiş Anadolu Lisesine 45 gün içerisinde yapıldı. Dün faaliyete geçmesi beklenen engelli asansörü ancak, elektrik aksamı ve kapıların takılamaması yüzünden,   en geç 3-4 gün içerisinde Ömür’ü taşıyacağı açıklandı.

İhale bedeli 78.000 TL

Bugüne kadar arkadaşlarının yardımıyla ikinci katta bulunan sınıfına merdivenlerden inen ve çıkan Ömür, bundan sonra, asansörle rahatlıkla ikinci katta bulunan sınıfına çıkabilecek. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü 14 Temmuzda okula yapılacak engelli asansörü için ihale açtı. İhaleye 4 firma katıldı. İhale, 78.000 liraya Konya’dan Ester Asansör Isıtma soğutma sistemleri Mak. Müh. San ve Ticaret Ltd. Şt  de kaldı. Ödemiş Anadolu Lisesi, Ömür sayesinde 78.000 liralık engelli asansörüne kavuştu ve Ömür gibi engelliler artık rahatlıkla asansörle sınıflarına çıkma imkanı bulacaklar.

Annesiyle birlikte okulun ilk gün açılışına tekerlekli sandalyeyle gelen Ömür,  törenden sonra, arkadaşlarının yardımıyla tekerlekli sandalyeyle 2. Kata çıkarıldı. Ömür asansörün faaliyete geçeceği 3-4 günü dört gözle bekliyor.

Annesi Nagehan Hanım ve Ömür Kaymakam Celil Ateşoğlu’na, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğüne, Milli Eğim Bakanlığına asansörün yapılmasından dolayı teşekkürlerini bildiriyorlar. 

Editör: Haber Merkezi