Verginin, toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü uyumun kamuoyuna kazandırılması amacıyla bu yıl yirmi altıncısı kutlanan vergi haftası etkinlikleri çerçevesinde Ödemiş Oluşum Koleji öğrencileri Vergi Dairesi Müdürü Sayın Hamza Cihaner’i makamında ziyaret etti.

Öğrencilere çikolata ve şeker ikram eden Cihaner, verginin öneminden bahsederek,  verginin ülkemiz için en önemli gelir kaynağı olduğunu ve vergi verilmemesi halinde gelecek nesillerin hangi hizmetlerden ve yatırımlardan mahrum kalabileceği gibi hususlar hakkında bilgi verdi.

Vergi geliri olmaksızın sağlık, eğitim, ulaşım ve bunun gibi birçok yatırımın bireysel olarak yapılmasının mümkün olmadığı, bu gibi alanlarda toplum olarak el ele vermemiz gerektiği, ayrıca verginin toplu halde yaşamanın en temel kaynak olduğuna vurgu yapan Cihaner öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

CİHANER,” Bilinçli bireyler olarak vergi vermeyenleri uyarmanın bir vatandaşlık görevidir. Çocuklarda vergi bilinci oluşumunda öğretmenlerimize büyük görev düşüyor. Güçlü bir ülke ve refah içinde bir toplum için vergimizi verelim ve vergisini vermeyenleri uyaralım”

Cihaner mesajından sonra öğrencilere Vergi Dairesini tanıtarak yapılan iş ve işlemler hakkında kısa bilgiler verdi.

Editör: Haber Merkezi