Oluşum Koleji Okul Aile Birliği tarafından Cumhuriyet Bayramı kutlama gecesi 29 Ekim akşamı Ödemiş Belediyesi Ahrandı Aile Restaurant’ta yapıldı. Cumhuriyet Balosunda velilerin katılımıyla gerçekleşen gece Konya, Ermenek’te meydana gelen vahim maden kazası nedeniyle buruk bir şekilde yaşandı.

Gecede konuşma yapan Okul Müdürü Muammer Arıkan, “Cumhuriyetimizin 91. Yılını kutladığımız bu anlamlı günde Oluşum ailesi olarak bir arada olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Türk Milletinin yaşam biçimine en uygun idare şekli olan Cumhuriyet, Türk milletine Mustafa Kemal Atatürk tarafından bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.19 Mayıs 1919 ile başlayan milli mücadele, 29 Ekim 1923’de Cumhuriyetle taçlandırılmıştır.  20.yy Cumhuriyetin geliştiği ve kökleştiği bir yüzyıl olmuştur. 21.yy da çağdaş demokrasimizin geliştiği yüzyıl olacaktır. Cumhuriyet rejiminde egemenlik milletindir. Yurttaşların seçme ve seçilme hakkı vardır. Demokratik Cumhuriyetlerde bir sınıf, bir zümre egemenliği yoktur. Cumhuriyet yönetiminde milletin bütün bireyleri eşit haklara sahiptir. Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Çağdaş ve uygar bir toplum içinde modern bireyler olmamızı sağlayan bu gücü bize Mustafa Kemal Atatürk vermiştir. Bize hedef olarak gösterilen çağdaş ülke ve modern toplum olma yolunda kat ettiğimiz mesafe küçümsenemez. Cumhuriyetimizin 91 yıllık öyküsü bir başarı ve uygarlaşma öyküsüdür. İslam dünyasının laik ve demokratik tek rejimi olan Cumhuriyetimiz bizler için büyük bir güçtür ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Bizler de Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilkelerinden taviz vermeden Atatürk’ün gösterdiği hedeflere hızla ilerleyeceğiz. Buna hiçbir güç engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır. Yoğun veli katılımımız ne kadar büyük bir aile olduğumuzu bir kez daha gösterdi.” dedi.

İlçe genelinde düzenlenen Atamızın en büyük eserim dediği Cumhuriyeti anlatan resim yarışmasında 6. sınıf öğrencisi Nevra Derelioğlu birinciliği kazanırken, kompozisyon yarışmasında ise yine aynı sınıfta olan öğrenci olan Ece Boyacıoğlu üçüncü oldu. Öğrencilere ödülleri Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen Cumhuriyet töreni esnasında Nevra Derelioğlu’na Ödemiş Kaymakamı  Celil Ateşoğlu tarafından verilirken; Ece Boyacıoğlu’nun ödülünü ise Ödemiş Belediye Başkanı  Mahmut Badem tarafından verildi.

ÖMÜRE DESTEK

Oluşum Koleji, “Bu özel günde bize bir kez daha başarı duygusunu yaşatan öğrencilerimizi Oluşum Koleji ailesi olarak canı gönülden kutluyoruz. Dünyada hiçbir çocuk hangi nedenle olursa olsun eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz. Bu nedenle çift omurilikle doğan Ömür kızımızın ameliyat olması için Ödemiş Kaymakamlığı oluruyla başlatılan yardım kampanyasına Oluşum Koleji ailesi olarak Ömür’e engelsiz bir hayat sunabilmek için; okulumuzda hazırlanan ve basımı yapılan Öğrenci Okul Gazetesini Okul Aile Birliğimiz ve öğrencilerimiz aracılığıyla velilerimize bağış karşılığında dağıttık. Cömert bağışlarından dolayı veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Toplanan bağışlar Ömür’ün ameliyatı için kullanılacaktır.”

HABER:GİZEM DURMAZ

Editör: Haber Merkezi