Yaşanan onlarca kaza ve ölümlerin ardından tartışma konusu olan İzmir gündeminden düşmeyen Tire – Belevi yolu için ihaleye çıkılıyor.Tire ile Selçuk arasında ulaşımı sağlayan ve her gün yüzlerce insanın kullandığı Belevi-Tire karayolunun bakımsız ve elverişiz olması ölüme davetiye çıkarmaya devam ederken Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı yolu yenileme kararı aldı.

SİYASİ POLEMİK OLDU

Uzun süredir yaşanan kaza ve ölümler nedeniyle ‘Tire Celladı” olarak adlandırılan yolun yenilenmesi için CHP İzmir milletvekili Atilla Sertel, konuyu TBMM gündemine taşımıştı. Bir süre Sertel ile Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım arasında atışmalara neden olan yolun yapımı için Nisan ayı kararı alınmıştı.
Bakan Yıldırım tarafından verilen söze karşın Karayolları Genel  Müdürlüğü tarafından aldığı bilgi doğrultusunda Sertel, “Nisan bitti Mayıs geldi ama Tire - Belevi yolu ile ilgili en ufak bir adım atılmadı. Bakan verdiği sözleri unuttu. Yalancının mumu Mayıs'a kadar yandı" açıklamalarında bulunmuştu.  
HAZİRAN’DA İHALEYE ÇIKIYOR
Sürecin ardından Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, yolun duble yola dönüştürülmesi için ihaleye çıkma kararı aldı. Selçuk Belevi ile Tire arasındaki yolun yapım sürecinde toplam 16 kalemde ihale gerçekleşecek. 20 Haziran’da gerçekleşecek ihalenin ardından  sözleşmenin imzalanması halinde iki yıl içerisinde yapımının tamamlanması planlanıyor.  

KAYNAK: EGEDESONSÖZ

Editör: Haber Merkezi