HABER: AYŞE AKYÜZ

Ödemiş Cumhuriyet Ortaokullu, Ödemiş Kent Konseyi, Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Ödemiş Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde ilk kez düzenlenen Matematik Olimpiyatları ödül töreni Cumhuriyet Ortaokullunda yapıldı.

Törene Ödemiş Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Turan Yüzük, Ödemiş Belediye Meclis Üyeleri Özlem Katırcı, Yasemin Bezmez, İpek Yılmaz, ADD Ödemiş Şube başkanı Selami Sönmez, Cumhuriyet Ortaokullu Müdürü Hüsnü Uysal ve olimpiyatlarda derece alan okulların müdürleri, öğretmen ve öğrencileri katıldı. Törende Bir konuşma yapan okul müdürü Hüsnü Uysal, “Bu olimpiyatlarla birlikte artık bu tür güzel çalışmaların devlet okullarında da yapıldığını görmüş olduk. Matematik olimpiyatlarının önümüzdeki senelerde geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” dedi.

Uysal’ın konuşmasının ardından öğrencilere ödülleri verildi. Birinciye tablet bilgisayar, ikincilere bisiklet, üçüncülere ise 50 TL’lik kırtasiye çeki, dördüncü ve beşincilere 25 TL’lik hediye çeki verildi. Ödüller Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi önderliğinde temin edilirken mansiyon ödüllü alan öğrencilere birer kalem ve ajanda hediye edildi. 5. sınıflar seviyesinde Özel Birgivi Ortaokulundan Fulya Basma, 6. sınıflarda 50. Yıl Ortaokullundan Umut Hasırcı,7. sınıflarda ise İbrahim Acar birinci oldular. Olimpiyatta emeği geçen öğretmenlere birer onurluk sunulurken, olimpiyatlara katılan tüm okullara katılım belgesi verildi.

 

Editör: Haber Merkezi