Ödemiş’te  şiir, kompozisyon ve resim dallar yapılan  23 Nisan konulu  yarışma da, Ödemiş’te birinci olarak dereceye giren, Birgivi Koleji öğrencisi Zeynep Toprakçı okulun gurur kaynağı olurken, okul konferans salonunda  yapılan etkinlikler ise velilerden tam not aldı. Velilerin yoğun ilgi  gösterdiği etkinliğin sunuculuğunu Kolej İngilizce Öğretmeni Berna Malkoç yaptı.

Etkinlik saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşının okunması ile başladı. Birgivi Koleji Müdürü Adil Özçetin yaptığı konuşmada Türk Ulusunun bugün,dünden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak,dünyanın hiçbir yerinde çocuklara armağan  edilmiş başka bir bayramın olmadığını ve Türk Ulusunun çocuklarının bu konuda çok şanslı olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: Adil Özçetin ; “ Ülkemizin geleceği için millet olarak birlik, beraberlik ve kararlılığa eskisinden daha fazla ihtiyacımız var. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünya çocuklara armağan edilmiş tek bayramdır. Dünyanın hiçbir ülkesinde çocuklara bayram armağan eden ülke olmadığına dikkati çekti. Devlet ve millet bilincinizi asla kaybetmeyin. Değişim ve gelişime ayak uydurmak, hep birlikte çok çalışmak zorundayız. İnanıyoruz ki her biriniz, değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı bireyler olarak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine taşıyacaksınız. Şehit kanlarıyla sulanmış bu cennet vatanı sizlere emanet bırakan atalarımıza vefa borcunuzu aklınızdan hiçbir zaman çıkarmayın. 23 Nisanların ruhunu her zaman hissederek ulusal egemenlik ve bağımsızlığımıza büyük bir inançla sahip çıkın. Türkiye’deki ve dünyadaki tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum” dedi.

 

Düzenlen etkinlik, Birgivi Koleji 1.sınıf öğrencilerinden oluşan okul korosu söyledikleri birbirinden güzel şarkılar izleyenlerden ve velilerden bol bol alkış topladı. Kolejin 2.sınıf öğrencileri İngilizce olarak hazırladıkları programda,şiir ve şarkılarını izleyenlerin beğenisine sundular.Kolejin 2.ve 3.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi izleyenlerin büyük beğeni aldı.

Etkinlik sonunda  2. Sınıf öğrencileri Türk bayrakları ve Dünya ülkelerinin bayraklarıyla sahneye çıkarak Dünya Çocukları şarkısını seslendirdiler. Büyük beğeni toplayan gösteri öğrenciler için de tam bir bayram havasında geçti.Resmi törenden sonra okul bahçesinde öğrencilere okul idaresi tarafından yapılan  sürpriz  şişme oyun parkı   oldu.Öğrenciler oyun parkında bol bol eğlenirken,.sınıf öğrencileri tarafından yapılan penguen dansı eğlenceyi doruk noktasına ulaştırdı. Kurulan parkur da görev alan palyaçolarda bu mutlu günde öğrencileri eğlendirirken , öğrenci ve veliler hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Editör: Haber Merkezi