YEREL GÜÇ/ BURCU TUNÇ

Burada düzenlenen törene, Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğlu, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve Ödemişliler katıldı. 

3 EYLÜL MAHALLESİ KUMKUYU MEVKİİ KARANLIKTA KALDI  SESİMİZİ DUYAN YOK 3 EYLÜL MAHALLESİ KUMKUYU MEVKİİ KARANLIKTA KALDI SESİMİZİ DUYAN YOK

Törende Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğlu ilçe milli eğitim müdürlüğü adına Atatürk anıtına çelenk bıraktı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona eren tören 3 Eylül Yatılı Bölge Ortaokulu müdürlüğünün koordinesinde Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezinde devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 3 Eylül Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Onur Altın yaptı. 

Altın konuşmasında, “Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü, öğretmenlik mesleğinin, öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını arttırmak, öğretmenler arasında sevgi saygı ve dayanışma bağını güçlendirmek, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin mesleğe kabul törenini gerçekleştirmek ve emekli öğretmenleri saygıyla anmak, mesleğini icra ederken çeşitli saldırılara maruz kalarak şehit düşmüş ve dünyadan ahirete göç eden öğretmenlerimizi rahmetle ve saygıyla anmak amacıyla buradayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 24 Kasım 1928'de başöğretmen unvanının verilmesinden sonra Atatürk'ün doğumunun 100. yılı olan 1981 yılı itibariyle 24 Kasım her yıl Öğretmenler Günü olarak Kutlanmaya başlandı. Öğretmenlik insan tarihinin en önemli mesleğidir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce ideal bir gayeye hizmet mesleğidir. Bir öğretmenin en önemli özelliği sevgi dolu yüreği, adanmışlık ruhudur. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Saygıdeğer meslektaşlarım Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün "Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.” Sözü bize ışık tutmaktadır. Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Hacı Bektaşi Veli’yi, Ahmet Yesevi’yi yetiştiren bir öğretmendir. Alparslan’ı, Fatih’i, Yavuz’u Mustafa Kemalleri yetiştiren bir öğretmendir.  Değerli öğretmen arkadaşlarım Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız Türkiye yüzyılında Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği politika ve stratejilerle çağın gerektirdiği bilgi ve teknolojiyle öğrencilerimizi bilgi ve teknolojiyle donatırken, onları vicdanlı ve ahlaklı olarak yetiştirmeliyiz. Onlara örnek ve model olmalıyız. Milli ve manevi değerlerimizi, vatan sevgisini, millet sevgisini, bayrak sevgisini vermeliyiz. Bu duygularla başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. 

Öğretmenlerin ve öğrencilerin hazırlamış olduğu oratoryo gösterisinin sergilenmesinin ardından 3 Eylül Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Ece Naz Altın ‘Dünyanın Bütün Çiçekleri’ isimli şiirini okudu. Öğretmen Kimdir? İsimli video gösterisinin ardından anı yarışmasında birinci olan anı paylaşıldı. Öğretmenler günü programı 3 Eylül YBO Ritm Dans grubunun gösterisi ile sürdü.

Öğretmenliğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşmayı Üç Konak İlkokulu okul öncesi öğretmeni Sinem Telli yaptı.

Telli konuşmasında “Bugün bu kutlu günde mesleğinin henüz ilk yılında heyecanları yüzlerinden okunan genç meslektaşlarım adına bir konuşma yapmak üzere huzurlarınızda bulunuyorum. Bu onurlu öğretmenlik mesleğini yapan bir kişi olma kıvancıyla hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Ben öğretmen olmaya küçükken ilkokulda karar verdim. Yaşım ilerledikçe çocukları çok sevdim onlarla oyun oynayarak vakit geçirmeye, öğretmeye, hayatlarına dokunmaya yol göstericisi olunca okul öncesi branşının eğitimlerini tamamladım. Öğretmen çok iyi bilir ki sevgi olmadan bu mesleğin ideal bir şekilde yapılması mümkün değildir. Kalbimizde öğrencilerimize duyduğumuz sevgi onların eğitim, öğretim bakımından gelişmesini kişilik oluşumlarını sağlayan en temel şeydir. Kısaca sevgi öğretmenlik mesleğinin özüdür. Ben bu mesleği geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirmek için seçtim. Mesleğe adım atarken büyük bir heyecan ve sorumluluk hissetmiştim. Şimdi bu duygularımın daha da arttığını hissediyorum. Onlara en iyi şekilde eğitim vermek için elimden gelen her şeyi yapacağım, onların iyi birer insan ve vatandaş olmaları için çabalayacağım. Devletimizin kurucusu başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır. Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. ” Görüyorum ki bugün ben ve arkadaşlarım öğretmenliğe aday olmanın yanı sıra bir milleti değiştirmeye aday olduğumuzun bilincindeyiz. Bu yolda bize yol göstermiş ve gösterecek olan deneyimli meslektaşlarımıza çok şey borçluyuz. Onların desteği ile bu mesleği en iyi şekilde icra edeceğimize inanıyorum. Konuşmama son verirken tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar içimizde ki ışığın hiç sönmemesi umuduyla hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi. 

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesinden sonra öğretmenler korosu müzik dinletisi yapıldı. Programın sonunda emekli öğretmenler adına yapılan konuşmanın ardından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri ve plaketleri taktim edildi.

Editör: Tutku İç