Tolga KIZGIN/YERELGÜÇ
- Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi’n de öğrenim gören öğrenciler, bugüne kadar belki ilk kez kendilerine verilen değerle unutulmaz bir gün geçirdiler. Dün, Orta ağır düzeyde öğrenme yetersizliğine sahip 17 öğrenci, Ödemiş Anadolu Lisesi 9-A sınıfı öğrencilerinin kendileri için düzenlediği etkinlikle, bir arada doyasıya eğlendiler.  9-A sınıfı öğrencileri, başlarında rehber öğretmenleri Fatma Kirik, Fatma Türkşen, Müzik Öğretmeni Savaş Savaşan, Tarih Öğretmeni Hakan Gümüş, 9-A sınıfı rehber öğretmeni Arzu Irmak olmak üzere, yanlarına Ödemiş Anadolu Lisesi Müdürü Erdal Görken’in de desteğini alarak, okulda engelli öğrenciler için farklı bir etkinliğe imza attılar. Farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlikte 9-A sınıfı öğrencileri, engelli bireylerin sadece “3 Aralık Dünya Engelliler Gününde” değil, her gün hatırlanması ve değer verilmesi gerektiği mesajı verdiler. 

İlk olarak liseli öğrencilerden, engelliler için kermes

9-A sınıfı öğrencileri, ilk olarak okul bahçesinde, Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezinden gelecek engelli konuklarına, katkı sağlayabilmek adına bir kermes düzenlediler. Lisede ki öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği elde edilen gelir 9-A sınıfı öğrencilerini sevindirdi. Öğrenciler, kermesten elde ettikleri gelirle, Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerine hediye alacaklarını belirttiler.

Etkinlikte neşeli dakikalar

Okul Spor Salonunda bir araya gelen 9-A sınıfı öğrencileri ile seyirci olarak gelen 11-D sınıfı öğrencileri konuklarını kapıda karşılayarak onlara moral verdiler. Kısa zamanda birbirine kaynaşan liseli öğrenciler ile engelli öğrenciler, flüt ve saz eşliğinde, öğretmenlerin çaldığı birbirinden güzel şarkı ve türkülerle ortalığı coşturdular. Liselilerle engelli öğrenciler, tempo eşliğinde müziğe kendilerini kaptırarak, maharetlerini ortaya koydular. Neşeli dakikalar uzun süre devam etti. Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Cengiz Cinokur başkanlığında 7 öğretmen ve 17 engelli öğrenci bu güzel karşılamadan dolayı son derece mutlu oldular.

Kermesten elde edilen gelirle, engelli öğrencilere hediye 

Ödemiş Anadolu Lisesi Müdürü Erdal Görken, “ Sadece 3 AralıkDünya Engelliler Günü’n ile değil, her zaman engellilerin toplumun bir parçası olduğunu bilmemeiz gerekiyor. Bugün, Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğretmenlerini ve engelli öğrencilerini misafir ettik. 17 engelli öğrenci ve 7 öğretmen etkinliğimize katıldı. Bu etkinliği düzenleme amacımız, okulumuzda bir farkındalık yaratmaktır. Okulumuzun öğretmenleri ve 11-D sınıfı öğrencilerinin seyirci olarak destekleriyle, etkinliği gerçekleştirdik. Etkinliğimiz 3 aşamadan oluşuyor. Bunlardan ilki, Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri için, bir kermes tertip ettik. Kermesten elde ettiğimiz gelirle, misafirlerimize hediyeler alacağız. Bu kez biz onların okullarına giderek hediyelerimizi takdim edeceğiz. Kermese ürün hazırlayarak ve alışveriş yaparak destek veren tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Etkinlikte, öğretmen arkadaşlarımızın çaldıkları parçalarla, bizim öğrencilerimizle konuk öğrencilerin kaynaşıp birlikte oyunlar oynamasını sağlamaktı. Bunu da başardık. Üçüncü aşamada biz Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezini ziyaret ederek, kermesten elde edilen gelirle alacağımız hediyeleri vermeyi hedefliyoruz.“

Okul Müdürü Görken, “Hepimiz birer engelli adayıyız.”

Kendi öğrencilerine seslenen Okul Müdürü Erdal Görken, “ Hepimiz birer engelli adayıyız. Engelli olmak bir tercih değil. Doğum öncesinde başlayan süreçlerden kaynaklanabilir. Ya da yaşantımız esnasında olabilir. Bu bilinçle hareket ettiğimizde, toplumsal yaşamda engelli bireylere nasıl yaklaşmamız gerektiği konusunda daha bilinçli olacağız. Her zaman toplumda engelli bireylerinde toplumun bir parçası olduğunu bilmemiz gerekiyor. Toplumsal hayatta ne kadar yer alırlarsa onlar da daha mutlu olacaklar.”

Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Cengiz Cinokur, “ Ödemiş Anadolu Lisesi’nin yapmış olduğu bu etkinlikten dolayı teşekkür eder, kendilerine saygılarımızı sunarız. Bizde Ödemiş Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerini, okulumuza konuk etmek istiyoruz.”

Konuklara pasta ikramı

Liseliler, konuklara birde pasta ikramında bulundular. 50 kişiye yakın kalabalık öğrenci grubu, pastaları hep beraber yediler. Etkinlik, liseli öğrencilerin, engelli öğrencileri okuldan uğurlamasıyla son buldu.




Editör: Haber Merkezi