HABER:GÜLÇİN ÖNEM
 “Uluslararası İşbirliği Fransız Organizasyonu” Türkiye koordinatörü öğretmenevi müdür yardımcısı bir çocuk babası 41 yaşındaki Nazmi Eker, bu organizasyonun Ödemiş’te yapılması için Fransa’nın Roubaix şehrinde 7 günlük bir eğitim aldı.

 İspanya, Polonya, İtalya, Romanya, Türkiye, Slovakya, Kıbrıs Rum Kesimi, Bulgaristan, Litvanya, Yunanistan, Portekiz’in ortaklığıyla, her ülkeden 2 kişi eğitime katıldı. Nazmi Eker ile birlikte Türkiye’yi temsilen  Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Ekonomi bölümü öğrencisi Ecem Elif Oğuzhan’da katılmıştır.

  “Gemimize Girin: Girişimcilik” adlı proje ile   gençler ve kırsal bölgede bulunan işsiz insanlarla doğrudan çalışan gençlik çalışanlarına ve liderlerine yönelik düzenlenen Uluslararası bir eğitim kursudur.

Bu eğitim kursunda , kursiyerler iş dünyasının gerekleri, girişimcilik bilgi ve becerileri üzerine eğitim alıp, gençler arasında işsizliğin azaltılmasına yönelik, kendi işini kurma ve girişimcilik kültürü oluşturulmasında katkıda bulunmalarının sağlanması amaçlanmaktadır.

Projenin Türkiye Koordinatörü Nazmi Eker “Fransa’nın Roubaix şehrinde açılan 12 ülkeden 2 şer kişinin katıldığı projeye bizde ülkemiz temsilen Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Ekonomi bölümü öğrencisi Ecem Elif Oğuzhan la birlikte katıldık. 7 gün içerisinde yeni bilgilerle donandık. Biz 1. Aşamada,  öğretmenevi olarak 13 ile 30 yaş arası işsiz gençlere ikişer günlük eğitim vereceğiz. 2. Aşamada, gençlerle ortaklık projesi yapılacak. Eğitim alan  4 veya 5 gencimizi yurt dışına eğitime götüreceğiz.  Gideceğimiz ortak ülkelerde, seminerden sonra, gençlerimiz  başarılı iş yerlerine geziler tertip edip, bu yerlerin  tecrübelerinden yaralanacaklar. Götürülecek gençler, orada kazandıkları tecrübeyle, işsiz gençlere örnek olmak için kendi yapabilecekleri işi belirleyecekler.”

“ Daha sonra, bu gençler KOSGEB girişimcilik kurslarına yönlendirip karşılıksız hibe almaları sağlanacaktır. Bu sayede, işsiz gençlerimiz iş bulacaktır. Biz öğretmenevi olarak bunun öncülüğünü yapıyoruz.”

“Bunun yanında, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Koordinatörlüğü ile Ödemiş’te sosyal girişimcilik üzerine gençlik çalışanı proje hazırlıklarına başladık.”

Editör: Haber Merkezi