HABER: AYŞE AKYÜZ




         Ödemiş Çapacızade İlkokulu Öğretmeni Ümran Akça öğrencisiyle birlikte aynı okulda öğretmenlik yapıyor. Yıllar önce Resim Öğretmeni olarak dersine girdiği öğrencisi Mehmet Hakkı Bayraktar ile birlikte aynı okulda öğretmenlik yapıyor. Akça’nın 96-97 yılları arasında Özel bir okulda resim öğretmeni olarak görev yaptığı dönemde öğrencisi olan Mehmet Hakkı Bayraktar eğitim hayatını bitirdikten sonra İngilizce öğretmeni olarak Çapacızade İlkokulun da öğretmeniyle birlikte görev yapmaya başladı.

Öğrencisiyle birlikte aynı okulda görev yapmaktan mutlu olduğunu dile getiren Ümran Akça şöyle konuştu. Akça “ Benim içim çok güzel bir duygu Öğretmenliğin en güzel hediyesi iyi öğrenciler yetiştirmektir. Meslek sahibi genç meslektaşımın üzerinde küçükte olsa emeğimin olması beni çok mutlu etti. Öğrencimle bir arada çalışmaktan çok mutluyum. Mehmet hocam gibi öğrencilerimin Avukat, Doktor, Mühendis olması benim için büyük bir gurur kaynağıdır. Aynı zamanda iyi insan yetiştirmenin gururunu yaşattıkları için tüm öğrencilerime çok teşekkür ediyorum.”

Öğretmeniyle birlikte çalışmanın çok özel bir duygu olduğunu belirten Mehmet Hakkı Bayraktar “ Öğretmenimle birlikte çalışmak çok güzel bir duygudur. Resim faaliyetlerinde yaptığımız çalışmalar öğretmenimle birlikte görev yapınca gözümde canlandılar. Hocamın en sevdiği renk olan yeşilli bile hatırladım.”

Resim, Müzik ve Beden eğitimi gibi derslerin öğrencinin bedensel ve ruhsal gelişimde büyük önem kattığını belirten Ümran Akça “ resim, müzik ve beden eğitimi gibi derslerim öğrencilerin gelişiminde büyük etkisi oluyor. Bu derslerde öğrenci öğretmen ilişkileri gelişiyor. Bu derslerin öğrenci hayatındaki yeri önemlidir. Bu derslerin sayılarının artırılması resim ve müzik odalarının olması öğrencinin gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

Editör: Haber Merkezi