2014-2020 yılları arasında uygulanmakta olan Erasmus+ Programına 2019 çağrı döneminde “Geleceğimi Koçumla Planlıyorum” isimli projeleriyle başvuran Ödemiş Anadolu Lisesi öğretmenleri Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda desteklenmeye uygun görüldü. Ödemiş Anadolu Lisesi AB Proje Ekibi tarafından yazılan 2019-1-TR-KA101-069798 nolu proje Avrupa Birliği ve Türkiye ulusal Ajansı tarafından toplam 13 288 EURO ile desteklenecek. Proje yasal temsilcisi Okul Müdürü Erdal Görken’de alınan bilgiye göre okul öğretmenleri 19-26 Ocak 2020 günlerinde Çekya-Prag’da Öğrenci Koçluğu Kursu alacak.

Kurs sayesinde öğretmenlerin; eğitim öğretim süreçlerini öğrencilerin bireysel farklılıklarını dikkate alarak planlama, uygun öğrenme ortamları hazırlama, öğrencilerin öğrenme süreçlerine aktif katılımlarını sağlayıp, öğretme ve öğrenme sürecini etkili bir şekilde yürütme, öğrenci ve veliler ile etkili iletişim kurabilme becerilerinde gelişme sağlanacaktır.

Koçluk uygulaması sayesinde öğrenci-öğretmen ilişkisi adeta bir yol arkadaşlığına dönüşürken öğrencilerin; hayatta karşılaştıkları problemleri çözme ve güçlüklerle baş etme, ilgi ve yeteneklerini bilme, kendini tanıma ve hedef belirleme, etkili ve düzenli çalışma yöntemlerini bilme, yüksek sınav kaygısını yenebilme yeterliliklerinde gelişme sağlanacaktır.

Yurtdışı hareketliliğine katılacak olan ve aynı zamanda proje yönetim ekibi üyesi öğretmenlerden Aydan Ceylan; “2019 çağrı döneminde ülkemiz genelinde KA101 alanında toplam 4637 başvuru arasından Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye uygun görülen 213 proje arasında yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Avrupa Birliği Erasmus + Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve dolayısıyla istihdam olanaklarının artırılması amaçlanmaktadır. 01/09/2019 başlangıç tarihli projemizin şu an hareketlilik öncesi hazırlık aşamasındayız. Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın bu desteği sayesinde içinde bulunduğumuz hazırlık döneminde Ekim ayından itibaren dil eğitimlerine başladık. Okulumuz Web sayfasında Avrupa Birliği Erasmus + programı destekleri hakkında bilgilendirmeler yapıp aynı zamanda ilgili sayfadan proje ile ilgili her türlü haberleri, görsel dokümanları ve eğitim içeriklerini paylaşmaktayız.”

Proje İrtibat Kişisi Md.Yrd. Ali Bayram “2019 çağrı döneminde proje yürütecek kurum olmamız nedeniyle okulumuzda Erasmus Day’s etkinlikleri gerçekleştirdiğimiz gibi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Erasmus Day’s programlarına katıldık. Bu gibi etkinliklerle projemizin öğrenci, öğretmen, veli ve yaşadığımız ilçede görünürlüğünü arttırma fırsatı yakaladık. Yine okulumuz öğrencileri arasında proje logo yarışması düzenleyerek farkındalık arttırılmaya çalışılmaktadır.” dedi.

 Okul Müdürü Erdal Görken, “Ödemiş Anadolu Lisesi olarak 2017 yılında öğrencilerimizle Avrupa deneyimi yaşamıştık. Halkoyunları ekibimizle gerçekleştirdiğimiz etkinlikler STK’lar ve veliler tarafından finanse edilmişti. Bu finansman desteğini her zaman sağlamak güç olabiliyor. Bu nedenle Avrupa Birliği Erasmus + Programlarını kurumumuz için bir fırsat olarak görmekteyiz. Okul stratejik planımızla uyumlu olarak gelecek çağrı dönemlerinde de yeni başvurular yapacağız. Aday ülke statüsünde olmamızın ülkemize yüklediği Avrupa Birliği’nin 2020 stratejinin gerçekleşebilmesi ile Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında tüm toplumun sorumlulukları var. Unutulmamalı ki bir toplumun başarısı, bireysel başarıların bütününden oluşmaktadır. O nedenle ülkemiz ve tüm dünya için feda edilecek tek bir ferdin dahi olmadığı bilinciyle hareket etmek zorunda olduğumuzu biliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi