Bu etkinlikleri önemseyen illerden biri İzmir oldu. İzmir İl Tarım Müdürlüğü, İzmir merkezde ve ilçelerinde birçok saha çalışması ile vatandaşları ve öğrencileri daha çok bakliyat tüketmeye yönlendirmeye devam ediyor.
HAFTADA 3 ÖĞÜN BAKLİYAT TÜKETMELİ
Bu kapsamda dün Tire’de ilçeye bağlı kırsal Büyükkale Mahallesinde bulunan Mediha İçel Ortaokulu’nda “Haftada 3 öğün Bakliyat, Uzun ve Sağlıklı Bir Hayat” adlı bir program tertiplendi. Etkinlikle; nohut, kuru fasulye, kırmızı ve yeşil mercimek, börülce, barbunya, bakla, bezelye gibi birçoğumuzun severek yediği ve daha çok yemesi gereken bakliyatların sağlıklı bir yaşam için arz ettiği önem ortaya kondu.
KONUŞMALARDA ÖĞRENCİLERE MESAJ VERİLDİ
Tire İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de yardımlarıyla organize ettiği bilgilendirme ve özendirme programına; Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, İl Tarım Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şube Müdürü Nursel Koçyiğit Tekalmaz, Tire Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mutlu Tıraş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Büyükkale Köyü Muhtarı Ahmet Kötekli, Okul Müdürü Ali Kaya ve bazı köy sakinleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

ÖĞRENCİLERDEN BAKLİYAT ŞİİRLERİ
Tire İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Sibel Tagay’ın sunum yaptığı programda; Okul Müdürü Ali Kaya, İlçe Tarım Müdürü Mutlu Tıraş, Kaymakam Mehmet Demirezer birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda sağlıklı ve güçlü fertlerden oluşan bir gelecek için sağlıklı beslenmenin önemine ve bu noktada bakliyat ürünlerinin yeri doldurulamaz olduğuna vurgu yapıldı. Öğrencilere, her hafta olması gerektiği kadar bakliyat ürünü tüketilmesi önerildi. Konuşmaların yanı sıra öğrenciler tarafından bakliyatla ilgili hazırlanan şiirler ve yazılar da konuklara okundu. Program öğle yemeği arası ile son buldu. Yemekte kuru fasulye ve pilav ikramında bulunuldu. 

Editör: Haber Merkezi