Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünü nedeniyle Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Lise ve  dengi okullar arasında “Şehidime Mektup” konulu kompozisyon yarışması ve İlköğretim ikinci kademe öğrencileri arasında “Çanakkale Zaferi” konulu resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in makamında okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin velileri katılımıyla yapıldı.
Düzenlenen, yarışmayla Türk Ordusunun kazanmış olduğu zaferi  yeni nesillere aktarmayı amaçladıklarını belirten Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “Çanakkale Zaferi’nin nasıl kazanıldığını anlatmak, bu ülkeye kendilerini adayan Türk ordusunu anmak ve yaşananların gençlerimizin, çocuklarımızın hafızalarında kalmasını istedik. Büyük zaferimizin yıl dönümünü, okullarımızla, ailelerimizle, öğrencilerimizle hep birlikte kutlamak istedik. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum”  Merkeze uzak okullardaki öğrencilerimizi teşvik edeceğiz
Belediye tarafından düzenlenen resim yarışmasına 136 öğrenci, kompozisyon yarışmasına ise 51 öğrenci katıldı. Yarışmaya özellikle merkeze uzak okullardan katılımın yüksek olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Badem; “Dereceye girenler arasında Hamamköy Okulu’muzdan bir öğrencinin olması beni onurlandırdı. Merkeze uzak okullarda bu çalışmaların daha sık yapılarak teşvik edilmesi konusunda girişimlerde bulunacağız. Yerel yönetimler olarak bizler her zaman eğitime katkı sağlamaya çalışıyoruz. Eğitime katkı; kentimizin ve ülkemizin gelişiminde en önemli faktördür. Son 5-6 yılda ülkemizde eğitime ve sağlığa ayrılan bütçe milli savunmadan fazladır. Sağılıklı ve iyi eğitimli gençlerle önce 2023 Türkiye’sini sonra 2071 Türkiye’sini gururla kuracağız”
Dereceye giren öğrencilerin belge ve ödülleri Belediye Başkanı Mahmut Badem ve belediye meclis üyeleri İpek Yılmaz ile Sezer Türkmenoğlu tarafından verildi. Her iki yarışmada birinci olanlara diz üstü bilgisayar, ikinci olanlara tablet bilgisayar, üçüncü olanlara ise dijital fotoğraf makinesi hediye edildi.

 

Editör: Haber Merkezi