HABER: GÜLÇİN ÖNEM
Giyim Üretim Teknoloji Alanı 9. sınıf öğrencilerine bu kapsamda alanın eğitim olanakları, iş imkânları, ve kariyer fırsatları hakkında bilgilendirme gezileri düzenlendi ve sunumlar hazırlandı.
Ödemiş Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencileri için toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe İzmir Üçer Moda Akademisi yetkilileri İletişim Danışmanı Sinan Karabulut, Moda Tasarım Öğretmeni Belkıs Ramazan Öztürk, Moda Stil öğretmeni Saime Sezac katılarak öğrencilere bilgiler aktardılar.
Üçer Moda Akademisi Moda Tasarım Öğretmeni Belkıs Ramazan Öztürk, ”Tasarımın eski çağlardan beri günümüze uzanan geniş bir yelpazesi var. Geçmişe dönecek olursak moda tarihi 1. Dünya savaşı 2. Dünya savaşı ve günümüze kadar olaylar, siyasi dönemler ve bir sürü şey tasarımın eskiden günümüze kadar yol almasında büyük etkisi vardır. Biz tasarımın okulumuzda gerek bilgisayarlı gerek ise elde tasarım olmak üzere iki grup adı altında veriyoruz. Tasarım aslında hayal gücünüzle orantılı ve uygulanabilir olduğu zaman bir anlam ifade ediyor. Biz tasarlıyoruz ama asıl önemli olan onları ürün haline getirilmesi. Biz Üçer Moda Akademisi olarak sizlere elimizden gelen her türlü hem piyasaya yönelik, hem ithalat hem ihracaat ve bunun yanı sıra sadece giysi tasarımı değil baskı, nakış, aksesuar, ayakkabı, çanta çünkü bir tasarımcı kendine bir alan belirler abiye, spor giyim, etek, çocuk konseptleri belirlediğiniz zaman kendinize en yakın ve geliştireceğiniz alanda her türlü donanımla birlikte bu eğitimi veriyoruz. Aynı zamanda da tasarım için gerekli hayal gücünüz dışında ve uygulama yöntemleri dışında bilgisayarda da bunun eğitimini veriyoruz. Çağımız teknoloji çağı ve bunun için sadece elle çizmek yeterli olmuyor. Şu anda teknolojiyi her türlü donanım olarak kullanmamız gerekmekte. Tasarım kalıp geleceğin teknolojisi ve 21.yüzyılın en önemli gelir getiren sektörlerinden biri.”
Sinan karabulut, “İzmir iline çok yakınız. İzmir, Türkiye’de ve dünyada başlı başına bir tekstil cennetidir. Kendi ülkenize kendi mesleğinize sahip çıkmazsanız gelip başkaları sahip çıkar. Onların tasarladığı kıyafetleri giyersiniz. Para verip satın alırsınız. Ve sadece tüketirsiniz. Edindiğiniz meslek sizinle birlikte gelemiyorsa bir yere onu gittiğiniz yere götüremiyorsanız gerçekten bir meslek sahibi olamazsınız.”





Editör: Haber Merkezi