HABER: YÜKSEL BALCI

Ödemiş İlçesi'ndeki Bademli Şükrü Saraçoğlu Ortaokulu öğrencileri anneleriyle birlikte hazırladıkları hikayeleri 'Bademli'de Öykü Nidası' adı altında kitaplaştırdı.

Çocuklardan sonra anneleri de kitap yazmaya başladı.

Ödemiş’in Bademli Mahallesinde bulunan Bademli Şükrü Saraçoğlu Ortaokulunda geleceğin yazarları, hazırladıkları bir kitap ile kendilerini ispatladılar. 5. sınıftan 8. sınıfa kadar 15 öğrenci Türkçe dersi Öğretmenleri Melis Sarı yazarlık dersinde öğrencileri kitap yazmaya yönlendirdi. Okul Müdürü Ramazan Göçen’in de desteğini alan bu öğrenciler, okulda Bademli’de Öykü Nidası adıyla 1000 adet kitap bastırarak şimdiden yazarlığa soyundular. Bademli’de “Geleceğin yazarları olarak” gösterilen ve gözlerinden zeka fışkıran öğrenciler, özgüven kazanarak, annelerini de bu işin içine sokup, annelerini de kitap yazmaya başlamaları Bademli’de günün konusu oldu.

270 öğrencisi bulunan okulda 6. sınıf öğrencisi Erdem Cezayerli, 6. sınıf öğrencisi Orhan Çomak, 8. sınıf öğrencisi Betül Nizam, 6. sınıf öğrencisi Uğur Satan, 8. sınıf öğrencisi Kerime Göçen, 8. sınıf öğrencisi Hilal Gök, 9. sınıf öğrencisi Gülseren Döner, 8. sınıf öğrencisi Gizem Satı, 6. sınıf öğrencisi Erhan Durmaz, 10. sınıf öğrencisi Gizem Girgin, 8. sınıf öğrencisi Ayşen Kırbaş, 9. sınıf öğrencisi Reyhan Diker, 8. sınıf öğrencisi Buket Küçükten, 8. sınıf öğrencisi Ayşe İsli, 9. sınıf öğrencisi Gülse Çomak adlı öğrenciler Bademli’de geleceğin yazarları olarak gösteriliyor.

Kitabın sponsoru olarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bademlili hayırseverler ve Okul Aile Birliği olarak gösteriliyor. 8. sınıf öğrencilerinden kitaba hikaye yazan Ayşe İsli, “Geçen sene 7. sınıftayken Melis Sarı hocamızla yazarlık dersinde iken hikayeler yazmaya başladık. Okul müdürümüz de bu hikayeleri beğendi ve sonrasında, böyle bir proje ortaya çıktı. Hatta bizi ödül olarak Çanakkale’ye götürdüler. Kitabımızın adı Bademli’de Öykü Nidası. Civardaki öğrencilere bu kitabımızı dağıttık. Amacımız bütün öğrencilere bu kitabı okutmak ve okutuyoruz. Bademlideki büyüklerimize bu kitapları gururla dağıtıyoruz. ”

“İlkokuldan beri yazmayı seviyoruz”

6. sınıf öğrencilerinden kitaba hikaye yazan Orhan Çomak. “Arkadaşlarımla birlikte Bademlide Öykü Nidası adlı kitabı yazdık. Ben ve arkadaşlarım zaten ilkokuldan beri yazmayı seviyoruz. Ortaokula gelince, müdür bey önderliğinde hikayeler yazdık. Müdürümüz bizi Mehtap Altan isimli yazar ile buluşturdu ve onun öncülüğünde hikayelerimiz düzenlenerek basıldı. Biz yazdık şimdi de annelerimiz hikayeler yazıyor.”

 

Anneler Ne Diyor

Öğrenciler, kendileri Bademli’de Öykü Nidası kitabını yazdıktan sonra, annelerini de okumaya ve kitap yazmaya heveslendirdiler. Anneler şimdi evde harıl harıl kitap yazmaya başladı. Arzu İsli ve Nazife Kırbaş adlı anneler kitaplarını tamamlama aşamasına getirirken, yirmiye yakın annenin de kitap yazmak için çalışmalar yaptığı açıklandı.

Annelerden Arzu İsli “Bir gün kızımın bana gelip;anne hikaye yazar mısın demesi ve okul müdürümüz Ramazan hocanın isteği üzerine elime kalemi alıp yazmaya başladım. Geçen sene kızım ve arkadaşları okulumuzun ayarladığı bir etkinlikle hikaye kitabı çıkarmıştı. Bu sene de, “anneler yazıyor” diye etkinlik yapmak istemişler. Bunun neticesinde hikaye yazmaya başladım. Bazen kendimden bazen arkadaş çevremden esinlenerek “Bu Benim Hikayem” adlı bir hikaye yazdım.”

Annelerden Nazife Kırbaş “Kızım bir gün bana gelip ‘anneciğim hikaye yazalım mı’ diye sordu. Ona yardımcı olmak için ‘Peki yazalım kızım’ dedim. Onlara yazdımcı olmak açısından “Güzel Bir Yolculuk” adlı bir hikaye yazdım. Hikayemde, anılarımı anlatıyorum. Biraz kendimden biraz kızım Ayşen’den bir hikaye katmak istedim ve onun için yazdım. Bundan sonra da yazıp gerisini getirmek istiyorum”

Okul Müdürü Ne Diyor

“Üç yıl önce başlattığım bir çalışma. Önce çocukların kitap okumasını sağlamak için bir proje gerçekleştirdik. İkinci yılda “anneler okuyor yazarıyla buluşuyor” adlı bir proje yürüttük. Üçüncü yılda çocuklarımız yazsın istedik ve dört yazar ile birlikte bu projeyi başlattık. Çocukların özgüveninde bu yazarlarımız çok destek oldu. Yaz tatili boyunca kitabın basım işlemlerini yürüttük. Çocuklar şuan annelerini de sürüklediler, annelerimiz de yazıyor. Anneleri yazan öğrencileri not ile ödüllendiriyoruz. Aynı zamanda annelerin kağıda yazdıklarını çocuklar bilgisayarda yazıyor ve projenin içerisine dahil olmuş oldular. Katılan anneleri kutluyorum. Kitabın ekonomik desteği konusunda İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı 1000 liralık bir destek aldık. Bunun yanında 500 lira hayırsever vatandaşlarımızdan, 500 lira da Okul Aile Birliğimizden destek aldık. Kitabımız ilk etapta 1000 adet basıldı. Ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Kültür çalışması adına bu projeyi gerçekleştirdik. Biz Bademli’de okuyoruz ve yazıyoruz.”

                                                                                              

Editör: Haber Merkezi