HABER: BSHA
Demir, “Bugüne kadar test sistemiyle gelen öğrencilerin birden bire açık uçlu sorulara hazırlıklı olduğunu düşünmüyorum.” dedi.
TEOG’da önümüzdeki sene sorulacak açık uçlu sorulara öğrencilerin hazırlanması gerektiğini dile getiren Merih Eyyup Demir, “Öncelikle yeni nesilde yazma kabiliyetini geliştirmemiz gerekiyor. Kompozisyon yazmayan bir nesle açık uçlu soru sorarak ne kadar cevap alabileceğimizi hep birlikte göreceğiz. Bitişik eğik yazı uygulamasına son verdiğimiz gibi yeniden kompozisyon, yazma ve düşünme kabiliyetleri konusunda da çok daha derinlikli işler yapmak gerekiyor.” Diye konuştu.
15 Temmuz darbe girişiminin müfredata tek başına girmemesi gerektiğini belirten Merih Eyyup Demir, kapsamlı bir ders programı gerektiğinin altını çizdi. Demir, “15 Temmuz ülkemiz için önemli bir dönüm noktası,  halkın darbelere artık dur dediği bir süreçtir. Halkın demokrasiden yana tavır koyduğunun işaretidir.  Kendi kararlarının dikkate alınmasıyla ilgili bir süreç geliştirdiğini görüyoruz. Sadece 15 Temmuz değil, 15 Temmuza geliş sürecinin Osmanlı İmparatorluğundan itibaren derslerde anlatılması gerektiğini düşünüyorum. Çanakkale ve Sakarya’da verilen mücadelelerin de gelecek nesillere aktarılması ve bütün perspektifleriyle ele alınması gerekmektedir. Bu bilinci de gelecek nesillere aktarmak durumundayız.” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi