Ödemiş  Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)  ile ,okul öncesi ve mesleki Eğitim Mali Destek  Programı kapsamında ,yapmış olduğu İleri Teknoloji, Metal İşleme  Eğitim Laboratuvarı Projesini kazanarak İZKA dan  770.000 TL  destek aldı. Projenin ortakları arasında Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yer alıyor.

 Teknoloji Metal İşleme Eğitim Laboratuvarı binasını öğretmenler ve öğrenciler okul sıvasından tutup döşemesine kadar birlikte yapıp iki bölüm halinde oluşturdular.

          Projemiz Mart ayında  İZ KA tarafından  kabul edildi.

Konuyla ilgili olarak Okul Müdürü  Osman  Dedelek:    “ Ödemiş ve çevre ilçelerde bulunan işsizlere mesleki yeterlilik kazandırmak, bölge sanayisine  nitelikli eleman kazandırmak  ve okulumuzunuz makine Teknoloji ve  Metal Teknolojisi alanlarında okuyan öğrencilerine, güncel teknolojiye sahip eğitim ortamları kazandırmak amacıyla,  2013 Aralık ayında İZKA ya sunulan projemiz  Martta kabul edildi. “

 Sözleşme imzalandı 60 gün içerisinde teslimat yapılacak

 Makine ve teçhizat alımlarının ihalesinin adım adım ilerlediğini belirten Dedelek “İZKA , Okul” Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı “kapsamında, İzmir’de sunulan projeler arasında,  770.000 TL lik maliyeti ile, en büyük projeden biri olan “,İleri Teknoloji Metal İşleme Eğitim Laboratuvarı “ projemizi kabul etti.  Projede yapılacak olan makine ve teçhizat alımlarının ihaleleri adım adım ilerliyor. Alınacak olan Cnc Torna Tezgahı ve Cnc Dik  İşleme  Merkezi  için ihale yapıldı. 222.000.00 TL  ile ihaleyi Tezmaksan Makine Sanayi Ticaret Aş kazandı.   24.07.2014 te  sözleşme imzalandı 60 gün içinde teslimat yapılacaktır.”

 Bilgisayar Sınıfı İhalesi En Kısa Zamanda Yapılacak

  21 kişilik bilgisayar laboratuvarının da ihalesinin en kısa zamanda yapılacağının müjdesini veren okul müdürü Osman Dedelek   “Ayni proje kapsamında, alınacak olan gaz altı kaynak makinesi, İnverter Kaynak Makinesi, Sinerjik Kaynak Makinesi, Kaynak Robotu, ve Kaynak Simülatörü için 10.09.2014 tarihinde yapılan 2. ihaleyi 223.100,00 TL ile, Sys Robot Teknolojileri Otomasyon Makine ve Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş  Şirketi almıştır. Sözleşme ilerleyen günlerde yapılacaktır. 21 kişilik bir bilgisayar laboratuvarının ihalesi de kısa zamanda yapılacaktır. Projede emeği geçen eğitimcilerimize ve laboratuvarın yapımında ter döken öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve kendilerini kutluyorum.”


HABER:AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi