HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Okul Müdürü Ayhan Kökmen’in Şeker Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Eraslan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri,Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu,Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak,Beydağ Kaymakamı Gürkan Üçüncü, Ödemiş Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Hüyüktepe, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiretmitçi, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, kamu  kurum ve kuruluşların amirleri ve müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda seveni katıldı.

Zafer Mahallesi 1317 Sokaktaki evinin önüne getirilen Kökmen’in ailesinden helallik alınarak 10 metre yakınlığındaki Şeker Camii’ne getirildi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından da yakınları ve öğrencileri gözyaşları arasında uğurlanarak Beydağ Yeşilköy Mahallesi Çiftlik Mezarlığına defnedilmek üzere uğurlandı.  Evli ve 2 çocuk babası olan Okul Müdürü Kökmen’in ölümü eğitim camiasını yasa boğdu.

15 Aralık 2014 tarihinde Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesinde okul müdürü olarak göreve başlayan Ayhan Kökmen, 15 Aralık 2017 tarihinde aynı gün ve ayda 3 yıl sonra öğrencileri tarafından görev başında hayatını kaybetti. 

Dün saat 15:00 sıralarında  gerçekleşen olayda Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayhan Kökmen (47), iki öğrencisi tarafından 2 el ateş edilerek pompalı tüfekle vuruldu.

 Bir ay önce uzaklaştırma cezası aldığı öğrenilen Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi U.Y. arkadaşı İ.P. ile birlikte okul müdürü Kökmen’in odasına giderek tartıştıkları 3 el ateş etti. Pompalı tüfekten çıkan fişeklerin 2 si okul müdürünü hedef alırken ağır yaralanan Kökmen, yere yığıldı.1 elde havaya ateş ederek okul içerisinde İ.P.’nin birsüre önce kendisini darp ettiği öne sürülen öğrenciyi aradığı ve onu vuracağı iddia edildi .

Pompalı tüfeğin seslerini duyan öğretmenler ve öğrenciler 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi. Okula gelen sağlık ekipleri, okul müdürünü Ödemiş Devlet Hastanesine kaldırdı. Durumu kritik olan ve ameliyata alınan Kökmen’in yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği bildirildi. Olay yerinden kaçan U.Y ve İ.P Jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ödemiş Jandarma İlçe Komutanlığı ekipleri, cinayette kullanılan tüfeğin, öğrencilerden U. Y.'nin babası B.Y.'ye ait olduğunu tespit etti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.  












Editör: Haber Merkezi