Ödemiş'in Mescitli köyünde gazeteci İbrahim Irmak'ın geçtiğimiz yıl kazada yaşamını yitiren oğlu adına Atatürk Çocukları Çağlayan Irmak Kütüphanesi açıldı.
Gazeteci İbrahim Irmak, Köy Kütüphaneleri Kurma Derneği Başkanı Mesut Tim'le birlikte kütüphane kurdu. Ödemiş'in Mescitli köyünde açılan Atatürk Çocukları Çağlayan Irmak Kütüphanesi'nde 4 bin kitap bulunuyor.
Atatürk Çocukları Çağlayan Irmak Kütüphanesi, Bıçakçı Bedriye Baykaş İlköğretim Okulu kolbastı ekibinin gösterileri, oyun, şiir ve şarkıların söylendiği bir törenle açılırken, Mescitli köyü de çok farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapmış oldu. Kütüphane raflarında klasiklerden sanata, Atatürk kitaplarından kişisel gelişime, tarım hayvancılıktan Türk ve dünya klasiklerine, çağdaş romanlardan araştırma-inceleme kitaplarına, dini kitaplardan felsefe, TÜBİTAK, dilbilim kitaplarına kadar onlarca eser yerini aldı.
ÇAĞLAYAN IRMAK'IN ADI KÜTÜPHANEDE YAŞAYACAK
Gazeteci İbrahim Irmak'ın 13 Mart 2011'de kaybettiği oğlu Çağlayan Irmak adına açılan kütüphane 4 bin kitapla hizmete girdi.
Yazar, çizer, siyaset, bilim ve sanat dünyasının yanında çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katıldığı törende konuşan İbrahim Irmak, "29 Mayıs oğlum Çağlayan'ın doğum günü. O gün çalıştığımız gazetede işe başlayan Mesut Tim de kendini kütüphaneler kurmaya adadı. 33 yıllık arkadaşım Tim'le Köy Çocukları Kütüphaneleri kurmak için el ele verdik. Bugün açılan kütüphane 19. kütüphane. Dilerim köylerde el ele 29. 39. 49. köy kütüphanesini kurarız. Bize destek veren Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'e, işyerini bize açan Mustan Ceylan'a, eğitim öğretim işlerinde hep yanımızda olan işadamı İlhan Genç'e ve bize destek olan, kitap ve moral veren, yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Atatürk Çocukları Çağlayan Irmak Kütüphanesi inşallah çevreci gençlerin yetişmesini sağlar. Buradaki kitaplar, memleket için proje, millet için söz üretilmesini sağlaması benim en büyük mutluluğum olur. Buradaki kitaplardan gençlere Çağlayan Irmak gibi ilim ve bilim akması da benim en büyük dileğim” şeklinde konuştu.
MESCİTLİ MUHTARI KAPLANKAYA, “BİLGİNİN ÇAĞLADIĞI IRMAKLARA DÖNÜŞSÜN”
Yine açılışta bir konuşma yapan Mescitli Köyü Muhtarı Cemal Kaplankaya köy için tarihi bir gün olduğunu belirterek, “Bilgisiz ve sevgisiz bir insan olamaz. Köyümüzün çocuğu İbrahim Irmak dostlarıyla birlikte bu kütüphaneyi köyümüze kazandırdı. Çağlayan Irmak Kütüphanesi de bilginin çağladığı ırmaklara dönüşsün” dedi.
KESKİN, “KÖYE IŞIK YARATACAĞIZ”
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ise yaptığı konuşmada, “Allah kimseye evlat acısı vermesin. Böyle bir anma törenini kültür şenliğine çevirmek de herkese nasip olmaz. Çocuklarımızla birlikte burayı yaşatacağız. Bu köye ışık yaratacağız, belediye yayınlarını göndereceğiz, Çağlayan Irmak geride çok aydın çocuklar bırakacak” ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışında emeği geçenlere plaket verildi.
Atatürk Çocukları Çağlayan Irmak Kütüphanesi’nin açılış törenine Garnizon Komutanı Albay Fuat Alakoç, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Basın Vakfı Başkanı Yılmaz Karaca, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, Ödemiş Belediyesi müdürleri ile çok sayıda şair ve yazar katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi