HABER: TOLGA KIZGIN

Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneği “ERASMUS+Gençlik Değişim Projesini“ kazanan Ödemişli 5 genç için Ödemiş Öğretmen evi önünde bir tanıtım yapıldı.

Tanıtıma Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneği (ÖGESAD) Başkanı Mehmet Kamer, Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Projeler Koordinatörü Nazmi Eker, yönetim kurulu üyesi Hasan Gümüş ve gençler katıldılar. Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneği Ödemiş’ten 7 katılımcı ile Türkiye’yi temsilen proje ortağı olarak toplantılara katıldı.

Ödemiş’ten 7 katılımcı

Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneği (ÖGESAD) Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Projeler Koordinatörü Nazmi Eker, “Hazırladığımız proje Fransa, Türkiye, İtalya, Yunanistan, Portekiz ve Romanya’dan oluşan 6 ülkeli bir değişim projesidir. Farklı kültürler, birleşmiş gençler” isimli proje Avrupa Birliği Eğitim Gençlik programları Erasmus+Youth program kapsamında hazırlanan bir projedir. “Proje Ön Hazırlık Toplantısı” ve Gençlerin proje konusu üzerine çalışmalarda bulunacağı “Proje Değişim Toplantısı” olmak üzere 2 ayaktan oluştu. Her iki toplantıda koordinatör ülke olan Romanya’da gerçekleştirildi. Romanya’nın Galati şehrinde 22-28 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Proje Ön Hazırlık Toplantısına” derneğimizi temsilen 1 yetişkin gençlik çalışanı ve 1 genç katılım sağladı. “Proje Değişim Toplantısına” Romanya’nın Galati şehrinde 02-11 Ağustos 2015 tarihleri arasında 1 yetişkin gençlik çalışanı ve 4 gençten oluşan 5 kişilik ekip tarafından katılım sağlandı. Böylece derneğimiz, Ödemiş’ten 7 katılımcıyı proje kapsamında toplantılara katılma imkânı sağlamış oldu“ dedi.

Daha sonra Nazmi Eker proje ile ilgili olarak şöyle bilgi verdi, “Farklı Kültürler,Birleşmiş Gençler projemizi gençlik projeleri üzerinde konusunda uzman proje ortaklarımızla yoğun şekilde çalışarak hazırladık ve 4 Şubat 2015 tarihinde Avrupa Birliği Komisyonuna başvuruda bulunduk. Başvurumuz kabul edilerek Ödemiş’imize ilk defa bir Erasmus+Gençlik projesi kazandırdık. Projemiz temel olarak 2 ayaktan oluşmaktadır. İlk ayağı olan Ön Hazırlık Toplantısı da bir modül program çerçevesinde şekillendirildi.“

 “Amaç, sosyal ve kültürel olarak dezavantajlı gençlerin kazanılması“

“Projemizin ilk modülünün teması, sosyal ve kültürel olarak dezavantajlı gençlerin kazanılması şeklindedir. Modülümüzün amaçları, sosyal ve kültürel kazanım becerilerinin geliştirilmesi, hoşgörülü ve ayrımcı olmayan davranış adaptasyonu, gençler arası iletişim kapasitesinin geliştirilmesi şeklinde planlandı. Ayrıca, gençlerimizin proje ortak dili olan İngilizce dil yeterliliklerinin geliştirilmesi de her projede olduğu gibi yan amaçlarımız arasındadır.“

 “Toplum sorunlarına çözüm getiren gençlik“

“Proje ortağımız diğer ülkeler gibi bizde sorumlu olduğumuz konu başlıklarında hazırlıklarımızı tamamladık ve çalışılacak konular üzerinde proje ortağı ülkeler ve gençleri arasında bilgi alışverişini sağladık. Gerek ülkemizdeki proje çalışmalarına, gerekse projenin yurtdışındaki toplantılarına katılan Ödemişli gençlerimizin vizyonları gelişmiş, eğitim ve çalışma hayatında ki başarıları arttırılmıştır. Gençlerimiz, yaşadıkları toplumun sorunlarına çözümler getirebilecek bilgi, beceri ve katılımcı kişiliklerini de geliştirdiler“ dedi.

ÖGESAD’dan 2005’ten beri süregelen başarı

“2005 yılından beri Avrupa Eğitim Projeleri gerçekleştirerek Ödemiş’te ki birçok eğitimci, öğrenci ve genci hareketlilik faaliyetlerine katılımlarını sağladık. Bu projemizde de maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen Dernek Başkanım Sayın Mehmet Kamer’e şükranlarımı sunuyorum. “ Proje yurtdışı hareketlilik faaliyeti gençlik çalışanları katılımcıları olarak projelerde lideri Nazmi Eker öncülüğünde, Mehmet Özbaş, Aykut Çağlar, Yunus Emre Kamer, ve Sarp Sezgin yer aldı. Naciye Kaçak, Burcu Gülen, Zehra Kuş, Nimet Beceren ise projenin yurtiçi çalışmalarına katılım başarısı gösterdiler.

Kamer, “Yenilikçi ve üretici fikirlere ihtiyacımız var“

ÖGESAD Başkanı Mehmet KAMER, “Ödemiş’e projelerle hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu bağlamda önümüzdeki dönem için 2 Erasmus+ Gençlik Değişimi projesine ortak olarak başvurduk. Projelerimiz kabul edildiği takdirde, Ödemişten 12 gencimizi daha Avrupa projelerinden hareketlilik faaliyetlerine katılım sağlama imkanı sağlayacağız. Gençlerimiz yenilikçi ve üretici fikirlerle derneğimize üye olarak proje çalışmalarına destek vermelerini bekliyoruz“ diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi