Kurucu üyeler arasından oy birliği ile dernek yönetim kurulu başkanlığa seçilen Sayın Ruhi Ödev açıklamada bulunarak şunları söyledi:
“ Ödemiş’te birbirinden çok farklı mesleklere sahip kişilerin hobi amaçlı olarak fotoğraf çektiklerini biliyordum. Bu işe gönül veren çok sayıda fotoğraf meraklısının kurslar açılarak eğitildiklerini, ulusal ve uluslararası yarışmalara katıldıklarını, bazen bireysel bazen de oluşturdukları gruplarla sergiler açtıklarını ve fotoğraf çekmek amaçlı geziler düzenlendiğini yakından takip ediyordum. Ben de çeşitli zamanlarda ve değişik yerlerde eserlerimi sergiliyordum. Facebook ve diğer sosyal medya üzerinden de eserler yayınlanıyor ve beğeniye sunuluyordu.  Ancak bu işin daha derli toplu olması, yasal bir zeminde ve belirli kurallara göre yapılması konusunda boşluklar olduğunu arkadaşlarım ile sık sık konuşurdum.  
Benim gibi düşünen arkadaşlarımdan da aldığım destekle bir dernek kurulmasına karar verdik. Fotoğraf meraklılarının bağlı bulunacakları böyle bir dernek sayesinde, fotoğraf çekmenin hazzını almanın yanında, hem hepbirlikte işler başarmanın mutluluğunu yaşayacağız, hem evrensel kuralları uygulayabileceğiz hem de birilerinin ya da bir kurumun karşısına çıktığımızda dernek olmanın yarattığı güç ile hareket edebileceğiz.

Bu amaçlarla fikir birliği yaptığımız yedi kişi olarak yola çıktık. İlk toplantımızda derneğimizin adını belirledik. ÖFSAD. Ödemiş Fotoğraf Sanatı Derneği. Kendi aramızda demokratik bir oylama ile kurucuların dernekteki fonksiyonlarına karar verdik. Dernek Başkanı olarak kurucu arkadaşlarım beni seçerlerken, Başkan Yardımcısı Sayın Cenap Mat, Yazman Sayın Fadıl Olcay, Sayman Sayın Halil Demir, Kurucu Üyeler Sayın Halide Mutlu, Sayın Özgür Özkoç ve Sayın Tarkan Kızartıcı oldular.

İsim ve görevlendirmeleri yaptıktan sonra yasal süreci başlattık. ÖFSAD 06.05.2015 tarihinde resmen kuruldu. Ödemiş’e hayırlı olsun. Derneğimiz Ödemiş’te ilk olmanın getirdiği ağır sorumlulukların bilinci ile önemli işlere imza atma hevesi ve isteğindedir. Öncelikle fotoğraf sanatına gönül vermiş ve bu sanat dalı ile uğraşmakta olan arkadaşlarımıza hem üye olmaları hem de derneğimize destek vermeleri için teklifler ile giderken, fotoğraf sanatına ilgi duyan ancak bilgi ve tecrübesi eksik olan arkadaşlarımızın eğitilmesi ve desteklenmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu vesile ile yazılı basın olarak size de derneğimiz adına çok teşekkür ederim. Sizin sayenizde Ödemiş ve çevresinde yaşayan fotoğraf meraklıları ile derneğimizi buluşturmamız mümkün olacak. Fotoğraf sanatına ilgi duyan herkese kapımız açık. Birlikte inşallah çok güzel işler yapacağız !!

Değişik konularda sergiler, toplantı ve kurslar, geziler düzenleyerek adından söz ettiren bir dernek olmanın yanında Ödemiş’imizin adını ulusal ve uluslararası alanlarda duyurmak isteğindeyiz. Öfsad ile artık ben yok, dernek olarak biz varız !  “ .

 

Editör: Haber Merkezi