2015-2016 Öğretim yılında “her aya bir yazar” sloganıyla yazar okur buluşmaları düzenleyen Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğünüjn programına, Ödemiş Bademli Ortaokulundan Öğretmen Ramazan Göçen'de sunum yapmak üzere Urfadaki etkinliğe katıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğünün okuma kampanyasıile planlı olarak mahallelerde,kahvelerde,parklarda,yöneticiler,muhtarlar ve halkla  beraber kitap okuma etkinlikleri düzenlenecek. Bu hafta üç okulun  öğrencileriyle yazar Huriye Saraç  bir araya geldi.

Urfa Milli Eğitim Müdürlüğünün her ay ayrı bir yazarı konuk ettiği çalışmalarla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci şunları söyledi,  "Öğretmen Yazar,Huriye Saraç (85 yaşında,1950’den beri hala öğretmen) bugün bizlere ışık tutması için tecrübelerini paylaşmak  için Urfa'ya gelip bizleri sevindirdi. Sunumlarında, Öğretmenler, Biz yöneticiler,Öğrenciler sabır,çalışma,direnme ve başarma azmi konusunda kendisinden faydalandık.

Hala üretken olması bizlere bir şeyler fısıldadı,benim dayımda Eğitmendi,ne zor şartlarda eğitime katkı sundular.Huriye hocamızda halen yaşayan ulu çınarlardan bir tanesi. Bizleri buluşturan Ramazan Göçen'e teşekkür ediyorum" dedi ve yazar Huriye Saraç'a bir plaket sundu.

Kitap okuma buluşmalarında yazar ve öğretmen Huriye Saraç, şunları söyledi, "Bundan 50 yıl önce Urfa’ya geldiğimde küçük bir kasaba gibiydi.Küçük dükkanlarda çuvallar içindeki isotları hatırlıyorum. Balıklıgöl’de kırmızı balıkları Eyyüb Peygamber Mağarası,sokaklarında heybeli eşekleri,at arabaları,şakkıda! şak! diye ses veren ‘’Meyan şerbeti’’ diye bağıranları unutmuyorum. Balıklıgöl,Eyyüb Peygamber temiz,güllerle bezenmiş bakımlı. Peygamberler şehri Urfa’nın Caddeleri çok geniş olması,kentsel dönüşümün başarılı olması,barajın,Fıratın ekonomik olarak yansımaları dikkat çekiciydi.

Liselerdeki söyleşi programlarımızdan yönetici,öğretmen ve öğrencisiyle çok sıcak saygılı samimi karşılandım.Doğrusu böyle ilgi,saygı,sıcaklığı hiçbir yerde görmedim desem yeri.

Hele telefon,tabletlerle dolaşan gençlerin az olması şaşırtıcı güzelliklerdi…Ev ziyaretlerimizde kızların,gelinlerin lise,üniversite mezunu olması beni çok sevindirdi. Kızlarımız ve gençlerimiz okuyor artık.

Kendi öz hayatını yazıp anlatan bir yazarla buluşmalarında, içtenlikle saygılı bakış,sevgiyle katılım vardı.Özellikle Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin ‘’Öğretmen Benisa’’yı okuyarak gelmiş olmaları,sunumumuzu daha verimli kıldı.Öğretmen ve gözleri sevgiyle dolu öğrencileri,tebrik ediyorum"dedi. 

Eğitim ve Sunum Yöneticisi Ramazan Göçen,  "Urfa Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Biriminin gayretleriyle Urfa’ya vefa için Urfalı öğrencilerle beraber olmak,okumaya başarmaya bir katkı sağlamak çok mutluluk verici oldu.Urfa’da bulunmak apayrı bir zevk ve 30 yıl önce gençliğime dönmekti.(1986-2005 öğretmen ve yönetici olarak Urfa’da çalıştım.)

Milli Eğitim Müdürümüz Metin İlci'ye ,Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ercan'a, Proje koordinatörü oğlum Ahmet Göçen'e ,eski öğrencilerime dostlarıma teşekkür ediyor hürmetler sunuyorum"dedi.

Suriyeli Misafir Öğrencilere ana sevgisi;

Göçen ayrıca, "Urfa’da unutamayacağım son fotoğraflarda,Suriyeli misafir öğrenciler var. Onları misafir eden Devlet ve Milletimizle gurur duydum.Onların ‘’Üstaz,Münevver,Muharrir’’diye sevgi gösterilerini unutamam,inşallah onlar ve Urfa için bir daha gelmek nasip olur.Umarım Suriyeli misafir öğrencileri sevindirecek bir çabaya girebiliriz,yazlık bir tişört ile,“kardeşlik” sloganıyla  İzmir’den bir ses verebiliriz".(Ramazan GÖÇEN tel:05372357678, mail:  [email protected]

Editör: Haber Merkezi