HABER:YÜKSEL BALCI
 Bundan bir süre önce, belediye  başkanı Mahmut Badem, belediye meclis salonunda sivil toplum örgütü başkanları, hastane baştabibi ve Ödemiş Müftüsü ile bir toplantı yaparak “Halep’e Bir Yardım Elide Sen Uzat” kampanyası ile ilgili bilgi verdi ve  toplantıya katılanlardan yardım talep etti. Bu istek toplantıya katılanlar tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

  Konu belediye hoparlörleriyle halka duyurulurken, bir yandan da Ödemiş müftülüğü tarafından Camilerde makbuz karşılığı para yardımı toplanmaya başlandı. Camilerden toplanan 31 bin lira Ankara Diyanet Vakfı genel hesabına aktarılarak para Halep’e gönderildi. Toplanmaya devam eden 25 bin lira civarında bir paranında, İzmir İl Müftülüğü hesabına gönderildiği açıklandı.

 Bu arada, Ödemiş Belediyesinin ve Sivil Toplum Örgütlerinin topladığı yiyecek ve giyecek maddeleri, Ödemiş Belediyesinin gösterdiği 2 alanda toplandı. Bugün toplanan malzemeler Hükümet Konağı önünde yapılan törenle yola çıktı.

Ödemiş Müftüsü Sebahattin Kesti’nin okuduğu dualardan sonra, Ödemiş’in Ak Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem şöyle konuştu, “Ödemiş Belediyesinde bir hafta önce Sivil Toplum Kuruluşları ile almış olduğumuz ortak karar sonucu “Halep’e bir el de sen uzat” sloganıyla Ödemişli alicenaplığını gösterecek şekilde yolla çıktık. Başta sivil toplum kuruluşlarımız olmak üzere, bireysel olarakta bu tırın dolmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bütün meclis üyelerimiz ayrı ayrı birer duyarlılık gösterdiler. Biz orada insanlık adına orada ihtiyacı olan o masum insanlara ulaşmaya çalışıyoruz.”

 Daha sonra,  Kaymakam Celil Ateşoğlu , “Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Belediyemizin önderliğinde güzel bir yardım kampanyası gerçekleştirildi. Ne kadar yardım gitse de oradaki acıları sıkıntıları dindirmeye yeteceğini bilemiyoruz. Bir an önce, dünyaya bu coğrafyaya barışın gelmesi için dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Müftülükten yaklaşık 30 bin lira civarında yardım toplanmış. Bu çok güzel bir davranış. Yardım toplanması için sivil toplum kuruluşlarımız, belediyemiz büyük katkı sağladılar emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.”

Daha sonra tır Halep’e hareket etti.

Editör: Haber Merkezi