Hastane Caddesinde çöp toplama saatleri belli oldu

Ödemiş'te çöp toplama işinin BIOSUN firmasına verilmesinin ardından bu firma ilçede bulunan çöp konteynırlarını değiştirmeye başladı. Bu kapsamda, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'de, (hastane caddesi) Saraçoğlu Caddesi için yeni saat uygulamasına geçtiklerini ifade etti.  Başkan Mahmut Badem, ayrıca ilçe genelinde Biosun Ödemiş firmasının yeşil renkteki pedallı çöp konteynırlarının dağıtımının sürdüğünü bir yandan da Saraçoğlu Caddesi’nde sıkıntı olan çöp toplamada yeni dönem başlattıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Mahmut Badem şunları söyledi, "Yeni çöp konteynırlarımız pedallı ve  vatandaşlarımız el değmeden kullanabilecek. İsteğimiz vatandaşların çöp poeştlerini ağzı bağlı getirmeleri. ve ayak pedalını bastıklarında da yeni konteynırlarımız kapakları açılacak ve şekilde dizyn edilmiş. Bu konteynırlara kül ve cüruf dökmemeleri. Ödemiş'te yeni yer altı çöp konteynırlarını 2015 yılı Haziran ayından itibaren hizmete sunacağız"

HASTANE CADDESİNDE ÇÖP ALIM SAATLERİ UYGULAMASI BAŞLADI

Başkan Badem, hastane caddesinde yeni çöp toplama planlaması yaptıklarını kaydederek şunları söyledi, “Ödemiş’te Saraçoğlu Caddesinde çöp toplama sorununa çözüm olarak çöp alım saatleri belirledik. Ekipler günde 5 sefer caddeden çöp poşetleri toplayacak.  Vatandaşlarımız yarımşar saatlik süre içerisinde çöplerini çıkarırlarsa bu işlem sorunsuz ilerleyecek. Ekiplerimiz Saraçoğlu Caddemizin hem kuzeyinden, hem güneyinden itibaren aynı anda çöp alımına başlayacaklar. İki baştan yapılacak çöp alımına vatandaşlarımızın da yardımcı olmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

ÇÖP ALIM SAATLERİ ŞU ŞEKİLDE OLACAK

Çöp alım saatleri 09.00-09.30, 13.00-13.30, 16.30-17.00, 22.00-22.30, 01.00-01.30 saatlerinde olacak.

YEŞİL ÇÖP KONTEYNIRLARI DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında ilçede biyogaz tesisi kurarak 29 yıl boyunca katı atıkları ayrı ayrı toplayıp elektrik enerjisi elde edecek Biosun Ödemiş firmasının yeşil renkteki 300 adet çöp konteynırının ilçe genelindeki dağıtımı sürüyor. Yeni konteynırlar pedallı sistemleriyle el değmeden kullanılacak. Çöplerin poşetli olarak atılmasının istendiği yeşil konteynırlara kesinlikle kül ve yanıcı madde atılmaması yönünde uyarılarda bulunuluyor.

Küller içinde kış mevsimi yaklaşırken, Ayrı kül konteynırları konulacak.

Editör: Haber Merkezi