HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Hükümet Konağı Önünde yapılan törene Kaymakam Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüsnü Korkmaz, Ödemiş Başsavcısı Tuğan Sarıca, Ödemiş Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Umur Kılıç, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, gaziler, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenklerini sundu. ardından Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ödemiş Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Umur Kılıç yaptı.

Umur Kılıç Yaptığı konuşmada, “Bugün asil Türk milleti ve onun bağrından çıkan Kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos zaferinin 96. Yıldönümüdür. Bu Zafer, Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş, bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir. Türk Milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos zaferi Türk Ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. Düşmanları ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek, toprakları işgal edilmiş, ordularının elinden silahları alınıp, askerleri terhis edilmiş, yıllardır devam eden savaşlardan bütün kaynakları harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir İmparatorluğun yıkıntılarından, Ulu Önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, bir Millet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922’ de Anadolu’daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenlerin tarihe gömmüştür.

Bu muharebe de Türk Ordusu “ dört, beş ayda düşürülemez” denilen düşman mevzilerini altı günde çökertmiş, Afyon- İzmir arası 400 Kilometrelik takip harekatını da on günde gerçekleştirmiştir. Bu yıldırım harbi ile zalim ve mağrur düşman ordusunun büyük bir kısmı inanılmayacak kadar az bir zamanda yok edilmiş istila amacıyla Anadolu topraklarına çıkanlar ağır bir yenilgiyle bir daha dönmemek üzere geri gönderilmiştir.

Bu Müthiş zafere ulaşmak için Türk Milleti katlanılmaz olana katlanmış, dayanılmaz acılara dayanmıştır

Mazisi Şan ve Şerefle dolu bir Milletin çocukları olarak, bu zaferle ne kadar övünsek azdır.  Çünkü her evresiyle düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât Türk Ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihte bir daha kanıtlanmıştır.

“Atatürk’ün yaktığı özgürlük ateşi yalnızca Türklerin değil dünyadaki  ezilmiş  bütün ulusların  da hürriyet meşalesi olmuştur”

Türk milletinin İstiklal Mücadelesinin ölümsüz bir abidesi olan 30 Ağustos zaferi ile vatanımız  ve milletimizin  aydın, mutlu  ve müreffet,  geleceği  garanti altına alınmıştır. Bu zaferle eşsiz başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı  özgürlük ateşi  yalnızca  Türklerin değil dünyadaki  ezilmiş  bütün ulusların  da hürriyet meşalesi olmuştur.  Türk Tarihine altın harflerle yazılmış olan  bu zaferin  96.  Yıl dönümünde  böyle  bir milletin  ve onun  bağrından çıkan  şanlı Türk ordusunun  mensubu olmakla  büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Atatürk Anıtındaki törenin ardından Kaymakamlık makamında Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu tebrikleri kabul etti.

Editör: Haber Merkezi