HABER: AYŞE AKYÜZ


Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Düğün ve nikâh törenlerinde artış yaşandı. Ödemiş belediyesi Nikâh memuru Ali Kutlu konuyla ilgili olarak yönelttiğimiz sorularımızı yanıtladı Busene içerisinde 21 Ağustos  (dün) itibariyle toplamda 455 tane nikah kıydıklarını belirten Kutlu önümüzdeki günlerde 100 tane daha nikah kıyacağını bu sayının 2014 yıllı sonuna kadar artacağını belirtti.

Ödemiş Belediyesi Nikâh Memuru Ali Kutlu “Bu sene 455 çiftimizin nikâhını kıydık geride 100 tane daha kıyılacak nikâhımız var. Sezonumuz yoğun bir şekilde devam ediyor.2014 sonuna kadar bu oranda artış olacaktır.”

Ödemiş Belediyesi Evlendirme memurluğu tarafından evlenme müracaatında istenilen belgeler konusunda da bilgi veren Evlendirme memuru Ali Kutlu “  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Evlenme müracaatı yapacak çiftlerden en az birinin Ödemiş Belediyesi hudutları içerisinde ikamet etmeleri yeterlidir. İkametleri her ikisinin dışarıda olması halinde oturdukları yerin evlendirme memurluğuna müracaat ederek evlenme izin belgesi alacaklardır.5'er adet fotoğraf

Nüfus cüzdanı aslı (resimli olmalıdır) ve fotokopileri, Ödemiş Nüfus Müdürlüğünden Çiftlere ait nüfus kayıt örnekleri, 17 yaşını dolduranlar Ana-Baba rızası ile Ana -Babanın 1'er adet fotoğrafı, 16 yaşını dolduranlar Mahkeme kararı getirmelidirler. Evliliği son bulan bayanlar yeniden evlenmek için 300 (üç yüz) gün bekleme süresini doldurmamış ise iddet müddetinin kaldırıldığına dair mahkeme kararı getirmelidir. Kan verme (Ana-Çocuk Sağlık merkezi (AÇSAP) 'tan ve Akciğer filmi (Verem Savaş dispanserinden),Evlenme işlerine mahsus sağlık raporu Toplum Sağlığı Merkezi’nden Onaylattırılacaktır. Rapor için Film ve Kan testleri sonuçları gereklidir”

Editör: Haber Merkezi