HABER: NAZİF HARUPÇU


Ödemiş İlkkurşun Ticaret Meslek Lisesi öğretmenlerinin destekleri ile öğrenciler 28 tane proje hazırlayarak bir ilki gerçekleştirdi ve TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Dün Okulun toplantı salonunda düzenlenen açılışa Kaymakam Celil Ateşoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Çetin Sevinç, Okul Müdürü Taner Hamzaoğlu, Bazı daire müdürleri, Okul aile birliği üyeleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam TÜBİTAK Bilim fuarını açarak burada öğrencilerin hazırladıkları projeleri tek tek ilgilenerek bilgi aldı.

Projeler arasında temiz bir dünya için el ele, Akü ile çalışan hem soğutan hem ısıtan buzdolabı, Parıldayan ağaçlar projesi, Evdeki engelleri kaldırma projesi, Durak Kütüphane, Ateş ölçer, Deprem çalışmaları, Takıntılı olmaktan kurtulmak gibi sosyal projeler, Mucizevi Stevia, Kolay İngilizce öğrenme projesi, Akılı ahır, bisiklet dinamosu ile elektrik üretme,

Akıllı kantin, Engellilerin Bilgisayar öğrenmesi, Mini Manav, Yağmur suyu depolama, Kültürel projeler, Smart kart gibi öğrencilerin tasarladıkları 28 proje sergilendi. Sergi 2 gün boyunca açık kalacak.

Ödemiş’ten İlkkurşun Ticaret Meslek Lisesi projeye katılmaya hak kazandı

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları nedir?

Son Başvuru Tarihi 30 Ocak 2015!

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı açıldı. 

TÜBİTAK Bilim Fuarları, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı için 1 Mart - 12 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında 2000 okulda TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenmesi hedeflenmekte olup her il için belirli sayıda kontenjan ayrıldı. r.

Başvurular 17 Kasım - 30 Ocak 2015 tarihleri arasında http://bilimiz.tubitak.gov.tr adresi üzerinden alınacaktır.

“TÜBİTAK Bilim Fuarları”, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamakta.

Editör: Haber Merkezi