Ödemiş Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklığında Salı Pazarı alanında düzenlenen ‘Şiir tadında’ adlı etkinlik, Ödemişliler tarafından yoğun ilgi gördü. Yıl boyunca yaptığı çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle adından sıklıkla söz ettiren Halk Eğitim Merkezi düzenlenen Şiir Tadında etkinliği ile Ödemişlilerden bir kez daha takdir topladı.

Dün akşam saat 21.00’de başlayan etkinliğin sunuculuğu Ödemiş İnönü İlkokulu Müdürü Ayşe Soysal üstlendi. Açılış konuşmasını yapan Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin, “Yıl içinde, Halk Eğitim Merkezi olarak çeşitli etkinlikler yaptık. Şiiri de ele almak istedik. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu’na verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, Sezai Karakoç’un ‘Ey Sevgili’ adlı şiirini seslendirdi. Badem şiirinin ardından, bir mühendis olduğunu hatırlatarak şiir okurken duyduğu heyecanı  şu şekilde dile getirdi:

“Hayatım boyunca topluluk önünde ilk kez şiir okuyorum. Mühendisler pek şiir okuyamaz. Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Yunur Ergin, ‘Şiir Tadında’ etkinliğinde benimde bir dörtlük okumamı istedi, bende kabul ettim. Halk Eğitim Merkezi ile son dönemde birçok proje yürüttük. Ödemiş’in en ücra köyünde, en uç mahallesinde kaymakamlığımızın da desteği ile çeşitli etkinlikler düzenledik. Bunu devletimizin, eğitimde gösterdiği bir artı olarak görüyorum. Halk Eğitim Merkezi’ne, bu gece için emek veren herkese teşekkür ederim. “

Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu,  “Şiiri yaşayarak okumak kolay değil. Şiir önemli bir geleneğimizdir. Orhun Abidelerinden, Dede Korkutlardan, Karacaoğlan ve Aşık Veysellerden gelen şiir geleneği önemli bir değerdir. Bunlarda bu değerin öncü temsilcileridir. Hal Eğitim Merkezi’ne bize bu güzellikleri yaşattıkları için teşekkür ederim” diye konuştu.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi ‘Şiir Tadında’ etkinliği için hazırlanan kursiyerler, Atila İlhan’dan, Cahit Zarifoğlu’na, Yahya Kemal’den Sezai Karakoç’a Necip Fazıl’dan, Arif Nihat Asya’ya kadar çeşitli eserlerle seyircilere duygu dolu anlar yaşattılar.

Beşeri, ilahi, vatan ve millet aşkını kabartan eserlerle, her bölümden 3’er şiir okundu. 80. Yıl Okul Müdürü Ayhan İnal ve İnönü İlkokulu öğretmenlerinden Serpil Dağgezen’in beraber seslendirdiği ‘Hayat Devam Ediyor’ adlı parça izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Zaman zaman miniklerinde okuduğu şiirlerle izleyiciler renkli anlar yaşarken, programda en etkileyici performans İsmail Ekiz adlı vatandaştan geldi. Ekiz, seslendirmiş olduğu ‘Sakarya’ adlı şiiri adeta yaşayarak, okudu. Ekiz’in bu performansı uzun süre alkışlanarak ve hafızalara kazındı.  Etkinlik, halk oyunları gösterileri ve ödül töreniyle gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Editör: Haber Merkezi