Haber: Tolga KIZGIN

3 Kasım 2002 seçimlerinde 12 yıllık koalisyonlar dönemine son veren Ak Parti, yine bir kasım ayında destan yazdı. Her iki vatandaştan birinin oyunu alarak, tek başına iktidar olan Ak Parti, Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz’de ki tüm illerden ilk sırada çıktı. Ak Parti, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesin de de vekil sayısını arttırmayı başardı. Son seçimde 81 ilin 81’in de de oy oranını arttıran Ak Parti, 7 Haziran seçimlerinde %40.8 olan oy oranı ile 258 milletvekili çıkarmıştı.1 Kasım seçimlerinde ise oy oranını %49.4’e yükselterek 317 milletvekili ile bir dönem daha tek başına iktidara geldi. Ak Parti, İzmir’de ise 1. Bölge ve 2. Bölgeden 4’er milletvekili çıkardı.

Ödemiş’te Sedat Şenbaş etkisi

Ödemiş’te 7 Haziran seçimlerinde CHP ile yaklaşık 7 bin olan oy farkını 943’e düşüren Ak Parti yaklaşık olarak 6 bin oy farkını kapatarak yükselişe geçti. Ödemiş’in aradaki oy farkını düşürmesi kulislerde Sedat Şenbaş etkisi olarak yorumlandı. AK Parti’nin 2.Bölge 8. sıradan aday gösterilen milletvekili adayı Şenbaş, bölgede seçim öncesi yoğun çalışmalarıyla dikkat çekmişti. İzmir Ak Parti 2. Bölge Milletvekili adayı Sedat Şenbaş 1 Kasım’da yapılan, 26. Dönem Milletvekilleri Genel Seçimi sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Türkiye tarihi bir sınavdan geçmiştir”

Sedat Şenbaş Türkiye’nin tarihi bir sınavdan geçtiğini, yapılan seçimlerde sonucu çok ders alınacak konular olduğunu söyledi. Demokrasi şöleni tadında geçen bir seçim olduğunu belirten Şenbaş, “Hiçbir seçim bölgesinde, hiçbir sandıkta bir olay yaşanmadı” dedi. Seçim sonuçlarının vatana, millete ve Ödemişlilere hayırlı olmasını dileyen Şenbaş, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye’de tarihi bir dönemeç olduğunu belirtti.

“78 Milyon vatandaşımızı kucaklayacağız”

Şenbaş, “Bizlere burada çok büyük görevler düşüyor. 78 milyon vatandaşımızı kucaklayacağız. Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Her ne kadar tek başına iktidara gelsek dahi amacımız Türkiye’nin kalkınması,  bölgemizin kalkınması ve insanlarımızın daha huzurlu bir yaşam standardına kavuşmasıdır. Amacımızdan vazgeçmeyerek, ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız” dedi.

“CHP’li ve MHP’li kardeşlerime sesleniyorum…”

Şenbaş, “CHP’li ve MHP’li kardeşlerime sesleniyorum, asla ve katta üzülmesinler. Eminim ki muhalefet parti kendi içlerinde bir muhasebe yapacaktır. Nerede hata yaptıklarını tespit edeceklerine inanmak istiyorum. Millete rağmen siyaset yapılmayacağını öğrenmiş oldular. Bugün kazanan Ak Partidir. Kazanan aslında Türkiye olmuştur. Bu konuda kalkınma hamlesine en kısa sürede başlayacağız.”

“Türkiye’nin ayağına bir pranga vurulmak istendi”

“Bu seçimler o kadar önemlidir ki, Türkiye’nin ayağına bir pranga vurulmak istendi. Ama millet sağduyusu ile bu oyunu bozdu. Türkiye tekrar eski güzel, mutlu ve huzurlu günlerine, kaldığımız yerden başlamak üzere devam edecektir. Seçim ortamına baktığımızda milletimizde sessizlik hakimdi. Ama 7 Haziranda verilen bir mesaj vardı ve parti olarak bu mesajı çok iyi aldık. Bununda gereğini 1 Kasım’da gösterdik. Biz milletin istikrardan yana oy kullanacağını biliyorduk. Türkiye 7 Hazirandan bu yana çok mevzi kaybetmiştir. Konumuz bunu geri kazanmaktır. Yapılacak çok işimiz var.”

Ödemiş CHP ile Ak Parti arasındaki oy farkı, 7 binden 943’e düştü

7 Haziran seçimlerinde Ödemiş sandıklarında Ak Parti ve CHP arasında yaklaşık 7 bin oy fark olduğunu belirten Sedat Şenbaş, 1 Kasım seçimlerinde CHP ile aradaki farkın 900-950 fark arasına düşmesini “Çalışma başarısı” olarak ifade ederek, “İvmenin artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

“Gidilmedik mahalle, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadık…”

Sedat Şenbaş, yapılan çalışmalara parantez açarak, “Ödemiş’te ciddi bir çalışma ve kampanya yürüttük. Başta İlçe teşkilatımız, Belediye Başkanımız Mahmut Badem, Ak Parti gençlik kolları, Ak Parti Kadın Kolları ve şahsım olmak üzere gece gündüz gidilmedik mahalle, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadık. Türkiye’de olduğu gibi 7 Haziran seçimlerinde, Ödemiş’te bize bir mesaj vermişti. Biz bu mesajı çok iyi aldık. Bunun karşısında gereken mücadeleyi gösterdik. Ödemiş’te CHP ile çok az da olsa fark var. İkinci parti olmamızı sürdürdük. Ödemiş şunu göstermiştir ki, Ödemişli’ye dokunursan, hizmete devam edersen, Ödemişli bizim yanımızda olduğunu ve olacağını göstermiştir. Bu ivmenin artarak devam edeceğine inanıyorum. Küçük Menderes Havzasında başta Ödemiş olmak üzere, milletvekili seçilemesek dahi, milletvekiliymişiz gibi bölge halkının yanında olacağımızı, tüm sorunlarla ilgileneceğimizi, buradan da duyurmak istiyorum.  Bizler kendimizi İzmir ve bölge siyasetinin geleceği görüyoruz. Bunu da İzmirliler, Küçük Menderes halkı ve Ödemişli vatandaşlar ile yakın çalışmalar sayesinde devam ettireceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi