HABER:DİLEK ACAR ÖZDEMİR

Tire Belediyesi yerel seçimlerin ardından kapanan Gökçen Beldesi’ne ait 40 dönüm araziyi sattı. Toplam 1 milyon 230 bin TL’ye satılan araziyi CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik’in oğlu aldı.

Yerel seçimlerin ardından kapanan İzmir İl Özel İdaresi’nin malları ile birlikte tartışmalara neden olan köy malları ilçe belediyelerine geçerken mali kriz yaşayan belediyeler satış kararlarını hayata geçiriyor. Tire’de CHP’li Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in satış kararına karşı çıkan muhalefet grubunun itirazlarına rağmen satışlar başladı. Aynı şekilde Ak Parti’li Belediye Başkanı Mahmut Badem’in satış kararına CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik ve CHP grubu karşı çıkmıştı. 

“Alınan karar köylüyü yok saymaktır” dedi

Oğlu, Tire’den mal aldı

Geçtiğimiz ay Ödemiş’te alınan satış kararına karı çıkan ve grup adına basın açıklamasını yapan Başkan Birlik tarafından  “Ödemiş Belediyesine geçen 74 köy ve 9 beldenin mallarının satışıyla ilgili alınan karar, bu köy ve beldelerimizde yasayan insanlarımız yok saymaktır. Satışa çıkarılan bu mülkler, bu güne kadar köy ve beldemizin bir takım ihtiyaçlarını karşılaya gelmiştir. Beceriksiz AKP yönetimi tarafından borçlar bahane edilerek, “altın yumurtlayan tavuk” kesilmek istenmektedir. Bu işin sonu, köylerin insansızlaştırılarak, ranta açılması ve köylülüğün tasfiye edilmesine kadar varacaktır. Halkımızı, yüzyıllar içinde oluşan bu mülklerin satışının engellenmesi için daha duyarlı olmaya ve direnmeye davet ediyoruz.”    açıklaması yapılmıştı.
Açıklamanın devamı için 
http://www.yerelguc.com/siyaset/baskan-birlikten-meclis-kararina-basin-aciklamasi-h7189.html linke tıklayınız...

Ekonomik gerekçelerle köy malları ile kapanan Gökçen Belediyesi’nin mallarını satışa çıkartan Tire Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Tayfur Çiçek kamuoyundan gelen tepkiler üzerine kararı geri çekmek zorunda kalmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in bizzat ilçeye giderek müdahale ettiği satış listesinden köy malları çıkartılmıştı.

Başkan Çiçek, açık arttırma ile kapanan Gökçen Beldesi’ndeki 40 dönümlük tarlayı satışı çıkarttı. Köylülerin belli bedel ödeyerek ekip biçtiği arazi için açık arttırma usulü ihale yapıldı. İhaleyi CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik’in oğlu ve yeğeni aldık. İlçe Başkanı Birlik’in oğlu Ali Birlik ile yeğeni Mustafa Metin ortak olarak araziye talip oldu. İhale sonrasında değerli arazi 1 milyon 230 bin TL’ye gitti.

İHALEYE KATILIP MAL MÜLK ALMAK YASAK MI?

Birlik, “Biz almasak başka birisi alacaktı. Çiftçilik yapıyoruz. Araziyi ekip biçeceğiz” dedi.  Araziyi oğlum ve yeğenim birlikte aldılar. Kendisi 42 yaşında kendi ayaklarının üzerinde duran bir kişi. Biz çiftçilikle uğraşıyoruz. Araziye patates, buğday ya da başka bir ürün ekebiliriz.  İcar yöntemi ile köylülerin kullandığı arazide bundan sonra biz çalışacağız. Zaten kendi işimizi olan çiftçiliği yapıyoruz. Mülk almak yasak mı? Biz ihaleye girdik ve aldık. Zaten piyasa değerinin üzerinde bir teklif verildi. Özel şahıslardan aldığınızda burası daha düşük fiyata gelebilirdi.  Sonuçta biz almasak başkası, başkası almasa bir yabancı kişi alabilirdi” dedi.

Ödemiş'te satış kararlarına karşı çıkan CHP grubunun bu konuyla ilgili alacağı tavır merakla bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi