NAZİF HARUPÇU

Ödemiş Belediyesi tarafından  Saraçoğlu stadyumu önünde   kurulan ve her akşam farklı bir etkinliğin yer aldığı Ramazan sokağında önceki gün akşam İzmir Devlet Türk Müziği ve tasavvuf Müziğinde birbirinden güzel eserler seslendirildi.

Ramazan sokağının kurulması ile birlikte burada farklı sanatsal etkinlikleri buluşturduklarını ifade eden Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Ramazan ayının gecelerinde eskiden orta oyunları, meddahlar ve çeşitli gösteriler ile bu mübarek ay kutlanırmış. Bizlerde günümüzde halkımızın Ramazan gecelerini daha güzel geçirmeleri için çeşitli etkinlikler tertiplemekteyiz. Halk Eğitim merkezi ekipleri ve gösterileri, Belediye konservatuvarımızın sanatçıları ve Kültür Turizm Bakanlığımıza bağlı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki konservatuvarımızdan gelen sanatçılarımız Tasavvuf müziğinden güzel örnekler sundular. Ramazan boyunca farklı etkinliklerimiz sürecek.

Geçtiğimiz akşam Belediye meclis üyelerimizin gündeme getirdiği, etkinlikler ile teravih saatinin aynı zamana denk gelmesi nedeniyle, buradaki etkinliklerde saat düzenlemesine gideceğiz. En azından teravih öncesi programların erken başlatılması da iyi olacak” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi