HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Sabah Ödemiş Emniyet müdürlüğü önünde yapılan çelenk sunumun ardından kutlama programı Ödemiş Emniyet Müdürlüğü yüzme havuzunda verilen resepsiyonla devam etti.

Buradaki Resepsiyona Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Garnizon Komutan vekili Asteğmen Mehmet Ertem, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Halil Güler, Adalet Komisyonu Başkanı Mert Gümüşay, Ödemiş Jandarma Komutanı Mustafa Hüyüktepe, daire amirleri, Siyasi Parti temsilcileri, katıldılar.


Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ödemiş Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi yaptı. Kiremitçi, “Bugün Türk Halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılâplarının, laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıldönümünü sizlerle kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumu belirterek, hepinize hoş geldiniz diyor en içten saygılarımı arz ederim.

Emniyet Teşkilatımız Osmanlı İmparatorluğu zamanında yeniçeri ocağının kaldırılmasından sonra 10 Nisan 1845 ‘te kurulmuş, Cumhuriyetin ilanından sonra 1937 yılında 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu ile birlik ve beraberliğimizin vazgeçilmezi günümüz polis teşkilatının temel yapısı oluşturulmuştur.

Şanla, Şerefle yazdığı 172 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, 173. kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır.

Kurulduğu günden beri Türk Polisi, olayların oluşmasını, önlenmesini ve meydana gelen olayların tespit ve faillerinin yakalanması için güvenlik ve istihbarat anlamında, çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmeleri ve teknolojiyi takip ederek milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemiştir.

Emniyet Teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Temel amacımız, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk Milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamaktır. Bilindiği üzere bir ülkede huzur ve güven olmadığı sürece yapılan hiçbir kalkınma planının başarıya ulaşabilmesi mümkün değildir.

Türk Polisi, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir.

Suçluların yakalanabilmesinde halk desteğinin önemi büyüktür.
Polisin olayları önlemesi - suçluların yakalanabilmesinde halk desteğinin önemi büyüktür. Daha güzel günler için Polis Vatandaş el ele olmalıdır. Halktan kopuk bir görev anlayışı ile başarılı olmak zaten mümkün değildir. Halkın desteğini almayan hiçbir proje başarıya ulaşamamıştır ki güvenlikte bunun içindedir. En güzel örneği;  15 Temmuzda ki, ülkesine ve memleketine ihanet edecek kadar şuurunu kaybetmiş, ülkemizin sınırlarını hedef alan, bu ülkenin vatandaşının, Cumhurbaşkanının, Başbakanının canına kast edip bu milletin Meclisini, Emniyet Müdürlüğünü ve Özel Harekât Daire Başkanlığını bombalayacak kadar gözü dönmüş hainlerin kalleş darbe girişimlerinin başarıya ulaşamamasıdır. Çünkü bu halk ülkesinin, cumhuriyetinin, vatan, millet, bayraktan başka kaygısı olmayan, hiçbir oluşuma biat etmeyen tek aidiyetinin devlet olan gerçek polis ve silahlı kuvvetler mensuplarıyla beraber o asker üniformalı hainlere fırsat vermemiş, cumhuriyetine, demokrasisine, vatanına, bayrağına sahip çıkmıştır.  Şimdi o hainler bu devletin gerçek hakimlerine ve savcılarına hesap vermekte ve gerektiği şekilde cezalandırılmaktadır.

Her okulumuzda “Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi” görevlendirilmiştir
İlçemizde göreve başladığımdan bu güne kadar geleceğimizin teminatı ve toplum yapımızın temelini oluşturan çocuklarımızın güvenli bir eğitim öğretim hayatı için okul yönetimleri ile irtibatlı olarak her okulumuzda “Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi” görevlendirilmiş ayrıca asayiş, trafik ve devriye ekiplerimiz tarafından okul önlerinde etkin bir şekilde uygulanması sağlanmış ve tüm lise dengi okullarımıza elektrikli bisikletlerin kullanımıyla ilgili bilgilendirmeler yapılmış ve denetimlerimiz arttırılmıştır.

İşleniş yöntemleri ve çeşitliliği ile ülkelerin ticari faaliyetlerini ve ekonomik gelişimini olumsuz yönde etkileyen kaçakçılık suç çeşitlerinden olan vergi gelirleri açısından da büyük önem arz eden tütün mamulleri ve alkollü içki kaçakçılığı ile etkin bir şekilde mücadele edilmektedir.

Sevgili meslektaşlarım, görevinizi yaparken anayasa ve yasalar ile devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, cumhuriyetin temel ilkelerini, kamu düzenini ve genel güvenliği, bireylerin temel hak ve özgürlüklerini korumakla görevli olduğunuzu unutmayınız.

Vizyonumuz, teşkilat olarak bireylerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve toplumun düzen içinde yaşamasını sürdürmesi için hukuk ilkeleri içerisinde güvenlik hizmetini sürdürmeye devam etmektir.

Her görevi başarı ve takdirle yerine getiren, fedakâr ve cansiperane çalışan bütün arkadaşlarımı üstün görev anlayışlarından dolayı tebrik ederim. Bundan sonra da şerefli mazimizden ve milletimizden aldığımız güçle, topluma güven veren hizmetlerimizi yüksek bir şuurla, en iyi şekilde devam ettireceğimize olan inancım tamdır.

Sözlerime son verirken, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, 

Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza ve müdafaa ederken görevleri başında canlarını feda eden aziz şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmetle anar ve bu uğurda hayatlarını ortaya koyan gazilerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade eder, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında olan mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” dedi.

Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, “31 Yıllık Meslek hayatımda Emniyet teşkilatının çok güzide ve çok ayrı bir yeri vardır. Bende Kaymakamlık mesleği mülki idare mesleği bir yönüyle halkın güvenlik hususunun sağlanması konusunda sorumlu olan en ciddi meslektir. Görev yaptığımız yerlerde vatandaşlarımızın huzur ve mutluluk ve barış içerisinde yaşamaları sağlamak bizim en büyük temel görevlerimizden biridir. Bize böyle öğretilir bizlerde bu bilinçle çalışırız. Bunu yapma konusunda sağ kolumuz İlçe Emniyet Müdürlüğümüz sol kolumuz ise İlçe Jandarma komutanımızdır. Onlarla birlikte ortak çalışarak bunu sağlamak zorundayız. Bizler mülki idare olarak bir olay olmadan önce tedbirleri almakla vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu içinde yaşamasını sağlamakla görevli insanlarız. Bu konuda en büyük yardımcımız Emniyet teşkilatıdır. Olay olduktan bizlerin görevi Cumhuriyet Başsavcılarımız ve hakimlerimiz ile devam eder. Halkla ilişkiler vatandaşlarımızla bütünlük sağlamak ve sisteme uymak çok önemlidir. Emniyet teşkilatı çok köklü Osmanlıdan gelen bir teşkilat demektir bu geleneğin ilçemiz de yönetici olan ilçe Emniyet Müdürlüğümüzün yaklaşık olarak 4 yıldır görev yaptığım İlçede bizleri düşen vazifeyi hakkaniyetle laikiyle yapmaya çalışan insanlardan oluşan bir kadro 15 Temmuz olayından sonra teşkilatta bir çok teşkilat gibi kendi içerisindeki o hainleri temizledi. Atmayı başardı. Bir yandan da devam ediyor. Ben ilk göreve geldiğim zaman yaklaşık olarak 200 olan sayı 170 lere kadar düştü. Bu personel eksikliğine rağmen özveri içerisinde vefakar arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyor. Bu çalışmalara devam ederken, 10 Nisan günü itibariyle de her sene bir gün dahi olsa bu Polis teşkilatımızın önemini anlamak onlarla birlikte olduğumuzu hissettirmek ve onların yanında olduğumuzdan dolayı ben Ödemiş halkının Ödemişli insanların teveccüh ününden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlikte daha sonra hep birlikte 173. Yıl kuruluş pastası kesildi ve öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.



Editör: Haber Merkezi