Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü “Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası” etkinlikleri kapsamında Ovakent Mahallesi’nde kask kullanmayı yaygınlaştırmak amacıyla sürücülere ücretsiz kask ve reflektör dağıttı.

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ödemiş Kaymakamlığı işbirliği ile Ovakent Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay, Ovakent Mahallesi Muhtarı Hüseyin Buldan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu “Ülke verilerine göre, motosiklet kazalarının diğer kazalara oranla 5 kat daha fazla ölüm ve ağır yaralanma riski taşımaktadır. Vatandaşlarımızın trafik bilinçlerini artırmak, koruyucu tertibat (kask) kullanımlarını yaygınlaştırarak meydana gelen kazalarda ölüm ve ağır yaralanma riskini azaltmak, daha güvenli bir trafik ortamının oluşumunu sağlamak amacıyla trafikte kask kullanımını alışkanlık haline getirilmesi gerekiyor.  ” dedi.

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, ücretsiz kask alma hakkı kazanan motosiklet sürücüleri ve vatandaşlara kasksız motosiklete binmeme çağrısı yaparak, amacın trafikte güvenli motosiklet kullanımının sağlanması olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Ovakent Mahalle Meydanı’nda toplanan sürücülere kaskları ve reflektörleri Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay tarafından verildi.

 

Editör: Haber Merkezi