HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Ödemiş’te de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı. Atatürk Anıtına çelenk sunma programına katılan Ödemiş Belediye Başkanı eşi Nevin Badem, ilçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel ve törene katılan öğretmenlere karanfil dağıtarak, Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Başkan Yarımcısı Sibel Özbudak ile birlikte tören sonra okulları ziyaret eden Nevin Badem; “Çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesinde aileler kadar önemli rol üstlenen tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum” dedi.
Buradaki törenin ardından tören saat 14.30 da Şehit Naci Ağaroğlu İmam Hatip Ortaokulu salonunda devam etti.  Törene Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in Eşi Nevin Badem, Ödemiş Milli Eğitim Müdürü Murat İçelli, daire amirleri,  Okul Öğretmenleri ile öğrenciler veliler katıldılar.
Buradaki Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Emekli Öğretmen Ayşe Dörtkardeş Milli Eğitim Müdürü Murat İçel ve Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
Emekli Öğretmen Ayşe Dörtkardeş “  Başöğretmen Atatürk  “Öğretmenler Yeni Nesil Sizlerin eseri olacaktır. Sözleriyle biz öğretmenlere çok önemli bir misyon yüklemiştir. Nasıl ki Bir heykeltraş, heykeller yaparak, bir ressam resimler çizerek eserler yaratırlarsa biz öğretmenler de öğrencilerin kültürlü, erdemli ve topluma faydalı, kişiler olarak yetiştirmek suretiyle canlı eserler yaratmaktayız.

Bu anlamda sizler bizim sanat eserlerimizsiniz. Yani bizler “en değerli cevhere şekil veren sanatkârlarız. Ulu Önder Atatürk modern Türkiye’nin yaratılmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğünü düşünerek Ulusları kurtaracak olanlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir diyerek. Ülkenin geleceği için öğretmenlerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır.
Atatürk’ün kendilerine yüklediği misyonla çevrelerini aydınlatma çabalarını sürdürürken, onurlarına yakışan bir yaşam tarzını sağlanması gerekir. Mesleğini en iyi şekilde yapmaktan başka kaygıların olmadığı, verilen sözlerin tutulduğu günlere kavuşmayı özlemle beklediğimizi belirtmeden geçemeyeceğim kendilerine verilen değerin ve saygınlığın artırılması, aynı zamanda onların motivasyonlarını da artıracağından ülkenin geleceğine imza atacak olan gençlerin yetiştirilmelerinde çok daha özenli olup gözleri kamaştırırcasına daha fazla ışık saçacaklarından kimsenin şüphesi olmasın”
Milli Eğitim Müdürü Murat İçel “ Öğretmenler günü olarak kutlanan 24       Kasımda onurlu, gururlu, bir meslekte bulunmanın verdiği mutlulukla Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ve sonsuzluğa intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor. Tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum. Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmen arkadaşlarıma başarılı ve uzun bir yıllar diliyorum. Görevinden emekli olmuş tüm öğretmenlerime de Öğretmen eyleminin Baş mimarı iyiliğin, doğruluğun, vatan, Millet, bayrak sevgisiyle, sadakatin somut kaynağı, evrensel değerlerin sahip çıktığı kadar bu değerleri sımsıkı bağlı Türk çocuğunu ve gençliğini yetiştiren güzel insan, örnek insan öğretmen çocuğunu öğretmene teslim eden bir annenin ve babanın bir öğretmene minnet duygularıyla dolu bir bakışını yine görmüşsünüzdür bir öğretmenin ağızdan çıkan sözün annede ve babada yarattığı tebessümü öğrenci öğretmene bırakılmış en değerli emanettir. Cennetin ayaklarının altında olduğunu bildiğimiz annenin bir dağ gibi olan babanın ve en önemlisi büyük Türkiye Cumhuriyetinin ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emanettir öğrenci yine biliriz ki kültürümüzde emaneti hıyanet olmaz. Öğretmen çocuklarımızı emanet edildiği gibi korur, gözetir, yetiştirir,  görevini en iyi şekilde yapmanın gururunu yaşar.   Toplum öğretmenle hayat bulur. Gelecek onun verdiği eğitimle şekillenir. Milletin varlığını devam ettirmesi gelişip kalkınması iyi yetiştirilmiş, erdemli insan özelliklerine sahip vatan ve Millet sevgisini yüreğinde taşıyıp çevresine duyarlı insan gücüne bağlıdır. Nitelik insan yetiştirmek ve eğitim kurumlarının ve biz öğretmenlerin işidir”.

Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu “  ben öğretmenler gününü 31 yıllık meslek hayatımda birçok ilçede ve birçok yerlerde hep birlikte idareci olarak kutlamış bir insanım benim için öğretmenler günü demek 24 Kasım demek her şeyden önce beni yetiştiren ilkokul öğretmenimi hatırlama günüdür. Bu bakımdan 24 Kasım bana ayrı bir güzellik katıyor. Bence bana göre 24 Kasımın özelliği budur. Ayrıca başka bir özelliği de biz idareci olarak öğretmen arkadaşlarımıza ne alabiliriz ne durumdayız eğitim olarak ne aşamadayız. Ne kadar faydalıyız, neler yapabiliriz. Diye düşündüğümüz bir gündür öğretmenler günü onun için bugün burada ne kadar çok öğretmenlerimiz hakkında konuşsak bitiremeyiz. Şöylede bir gerçek var Öğretmenlerimizin bugün büyük sıkıntıları var. Ama görevlerini en iyi şekilde yapıyorlar.

Konuşmaların ardından İnönü İlkokulu öğrencileri “Öğretmenler günü kutlu olsun” adlı şarkıyı seslendirdiler daha sonra Elif’in çığlığı adlı oratoryo, Dünyanın Bütün çiçeklerini getirin adlı şiirin sunumu ve Adaylığı kalkan Öğretmenlerin yemin töreni, Milli Eğitim müdürlüğünce düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile öğretmenler arasında gerçekleştirilen şiir yarışmasında dereceye giren öğretmenlere,  emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesinin ardından buradaki program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi