Ödemiş ilçesine bağlı kırsalda bulunan en büyük nüfusa sahip Kaymakçı Mahallesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Mezuniyet töreni görkemli bir şeklide yapıldı.

Okul Bahçesinde düzenlenen bir yemekle yapıldı.

Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesinin hazırladığı Törende öğrenciler ve öğretmenler birlikte organize etti. Ayrıca Ödemiş belediyesi de sahne düzenlemesinde yaparak destek çıktı. Törene öğrencilerle birlikte yaklaşık 150 vatandaş katılarak eşlik etti.

Mezuniyet Töreninde geçmişten günümüze bağ kurmak ve kurum arşivi oluşturmak adına okulun, 20 yıllık okul birincilerini tespit edilerek, kendilerine hem telefonla hem de davetiye yazarak ulaşdı. Bu davet okul birincileri tarafından heyecan verici, duygu yüklü ve onure edici olarak karşılandı. Hepsi ülkemizin ayrı yerinde birer meslek sahibi olmuş son mezunlarımızın da üniversitede öğrencisi olduğu için törene bazıları katılamadıklarını ifade ettikleri ve en yakın zamanda okullarını mutlaka ziyaret edeceklerini belirtti.

Düzenlenen törende bir ilke imza atılarak, meslek lisesi mezunlarımıza Ahilik Yemini ettirilerek mezun edildiler.

Törene Kaymakçı Mahalesi jandarma karakol komutanı Burhan Bedir, muhtar ve azaları ve Kaymakçı’da bulunan ilkokul ve ortaokul müdürlerinin yanı sıra, okul aile birliği üyeleri ile birlikte, 12. Sınıf öğrencilerinin velileri katıldı. Geriye dönük 20 yıl öncesine gidilerek arşivlerden araştırılarak tespit edilen okul birincileri ve okulun öğrencileri katıldı.  Program Törenle başlayıp, okul bahçesinde yakılan mangallar ve mangal partisi ve müzik grubunun organize ettiği eğlenceyle sona erdi.

Okul Müdürü Deniz Ayyıldız konuşmasından şunları kaydetti; “Kaymakçı Çok Proğramlı Anadolu lisesinde,  daha önce yaşanmış olan talihsiz olayın okulumuza atfedilmemesi, okulumuzun olumsuz bir olayla değil, kurum kültürü oturmuş, sosyal projelere imza atan, top yekün eğitime katkı sağlayan başarılarıyla adından söz ettiren bir okul olması için bizler elimizden geleni çabayı göstererek çalışmalarımız bu yönde yürüterek eğitimin kalitesini ve çıtasını yükseltmeye devam ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi