Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü kutlama ve Ödemiş 31. Milli Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin programı belli oldu. Ödemiş Belediyesi, daha önceden yaptığı bir açıklamayla, g
üvenlik güçlerine yapılan hain terör saldırılarının devam etmesi nedeniyle, ülkemizin içinden geçtiği süreci dikkate alarak, gerçekleştirilecek etkinliklerin konser ve eğlence kısımlarını iptal ettiğini açıklamıştı. Buna göre, 3 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek KODA Orkestrası Konseri ve 4 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek Mustafa Ceceli Konseri iptal edilmişti. Yine, 31. Ödemiş Milli Fuarı’nda kurulacak sahnede, fuar boyunca her akşam gerçekleştirilecek olan etkinliklerin de iptal edildiği açıklanmıştı. Etkinliklerin eğlence kısımlarını iptal eden Ödemiş Belediyesi, ilk kez düzenlenen yarışmalar ve yine ilk kez düzenlenen çocuk şenliği ile ilçede kurtuluş coşkusunun en doruk noktada yaşanmasını sağlamayı hedefliyor.

Ödemiş’te bir ilk, her şey çocuklar için

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen ve kapanan tüm beldeler ile bazı kırsal mahalleleri kapsayan 1.Ödemiş Çocuk Şenliği’nin açılışı 1 Eylül 2015 Salı günü Saat: 10.00’da altı mahallenin oluşturduğu Mendegüme Mevkii’nde başladı. Ödemiş merkez ile birlikte Mendegüme, Mursallı, Bozdağ, Gölcük, Kayaköy, Konaklı, Ovakent, Kaymakçı, Çaylı, Birgi ve Bademli’de gerçekleştirilecek çocuk şenliğinde birçok sürpriz çocukları bekliyor olacak. Şişme oyun gruplarının kurulacağı etkinlik alanlarında sahne gösterileri de yapılacak. İllüzyonist, masal kahramanları, tahta bacak, palyaçolar ve animatörler çocuklarla buluşacak. Yüz boyama, balon şişirme ve akrobasi etkinlikleri gerçekleştirilecek. Ödemiş Belediyesi tarafından etkinliklere katılan tüm çocuklara ücretsiz olarak dondurma ve elma şekeri ikram edilecek. Yine Ödemiş Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi tarafından hazırlanan deney atölyelerinde, etkinliğe katılan çocuklar eğitsel deneyler yapma şansını bulacaklar.

Yarışmalar nefes kesecek

Ödemiş’te bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Fotomaraton Fotoğraf Yarışması’nın startı 3 Eylül 2015 tarihinde verilecek. Katılımcıların dört gün boyunca Ödemiş sınırları içerisinde çekecekleri fotoğraflar bağımsız jüri tarafından değerlendirmeye tabi tutulacak. Yarışmanın birincisine 2.500 TL para ödülü verilirken, ikinciye 1.500 TL, üçüncüye ise 1.000 TL ödül verilecek. Yarışma neticesinde dereceye giren ve sergilemeye değer bulunan fotoğraflar Ödemiş Belediyesi tarafından bastırılan kitapta yer alacak. 1. Fotomaraton Fotoğraf Yarışması’na ülke çapından 200’e yakın fotoğrafçının katılması bekleniyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen bir diğer yarışma ise doğa harikası Gölcük’te düzenlenen 1. Balık Tutma Yarışması olacak. Gölcük’te sazan ve yayın avı kategorilerinde en büyük balığı tutma, en çok balık tutma dallarında yarışacak sporcular sürpriz ödüllerin sahibi olacak. Kadınları da unutmayan Ödemiş Belediyesi, Patates Yemekleri ve Hamur İşleri Yarışması düzenledi. Ana malzeme olarak Ödemiş’in ünlü patatesinin kullanılacağı yemekler ve hamur işlerini hazırlayan kadınlardan dereceye girenlere altın ödülü verilecek. Etkinlikler kapsamındaki yarışmaların sonuncusu da Tavla Turnuvası olacak.

Fuara büyük ilgi

Öte yandan, 3 Eylül 2015 Perşembe günü Saat: 20.00’de açılışı yapılacak olan ve bu yıl 31’incisi düzenlenen Ödemiş Milli Fuarı’na büyük ilgi bulunuyor. Fuarda stant açmak isteyen katılımcılar Ödemiş Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ile irtibata geçerek sınırlı sayıdaki stantlardan alabiliyor. Fuarın açılışının yapılmasının hemen ardından yapılacak havai fişek gösterisi nefesleri kesecek. Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümüne özel bir gösteri hazırlayan belediye ekipleri, tüm vatandaşları fuarın açılışına davet etti.

Ödemiş dev bayraklarla süslendi

Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde, Ödemiş sokaklarına dev Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı. Ödemiş sokaklarını gelin gibi süsleyen belediye ekipleri, vatandaşlara da evleri ve işyerlerine Türk Bayrağı asmaları yönünde çağrıda bulundu.

Badem’den program açıklaması

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem şunları söyledi, “3 Eylül tarihinde Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünü kutlayacağız. Aynı zamanda da 31. Ödemiş Milli Fuarı’nın açılışını gerçekleştireceğiz. Etkinlik programımızda yer alan konserleri, artan terör olayları ve ülkemizin içerisinden geçtiği süreç nedeniyle iptal etmiştik. Hazırladığımız programda ilkler yer alıyor. Özellikle çocuklarımız için hazırladığımız ve kapanan tüm beldeler ile bazı kırsal mahallelerde gerçekleştireceğimiz etkinliklerimiz, okulların açılmasının öncesinde yavrularımıza moral etkisi yapacak. Yarışmalarımızın büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz. Bunları geleneksel hale getirip her yıl düzenlemeyi de planlıyoruz. Ben bu vesileyle yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 3 Eylül Kurtuluş Günü’nün kutlu olmasını diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi