Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem Kurban bayramı öncesinde, Ödemiş Belediyesi tarafından yapılan hazırlıkları Ödemiş yerel basın mensuplarıyla bir toplantı düzenleyerek anlatı. Başkan Badem “Kurban Bayram’ında, vatandaşlarımızın bayramlarını huzur içinde geçirmeleri ve herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamaları için belediye olarak bir takım tedbirler aldık.”

Kentlerde yaşanan kurban kesimi sorunlarının yaşanmaması için,  Ödemiş Belediyesi Temizlik işleri, Veterinerlik Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İşletme iştirakler, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park Bahçe Müdürlüğü Ve Sağlık İşleri Müdürlüğü,  tarafından gereken önlemlerin alındığını belirten,  Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem “ Her yıl Kurban bayramlarında kentlerde yaşanan kurban kesimi sorunlarının yaşanmaması çevrede kötü ve koku oluşmaması, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayram ziyaretlerini yapmaları için birimlerin aldığı tedbirleri şöyle sıralayabiliriz.”

Badem “ Temizlik işleri Müdürlüğümüz tarafından, tüm camilerimizin temizlik işlemleri tamamlandı. Kurban kesimi için temizlik şirketinden ek araç tahsisi yapıldı. Temizlik konusunda yeni mahallelerimiz de oluşacak sıkıntılar takip edilecek. Yol süpürme ekiplerimiz bayramın ikinci günü iş başı yapacaklar. Veteriner Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizde mezbahanın temizlik ve dezenfekte işlemlerini yaptılar. Gelen hayvanları da akşam indirerek sprey boya ile numaralandırma işlemleri yapılacak. Mezbahamızda kesilecek hayvan sayımız bugün itibariyle büyükbaş 150 küçükbaş ise 10 adet hayvan  ama bu sayı bayrama kadar değişebilir.hayvan pazarında bulunan tamir edilmesi gereken çeşmeler elden geçirildi. Hava hortumları bayram sabahı takılacak.

Zabıta Müdürlüğümüz Arife günü tam kadro çalışacak ve Arife günü ve Bayramın birinci günü Hükümet Meydanı önünden Zungurlu ve Ahrandı mezarlıklarına ücretsiz servis araçları tahsis edildi.Bozdağ, Gölcük, Birgi mahallerinde motorize zabıta ekipleri görev yapacak. kaymakçı mahallesindeki zabıta, kaymakçı ve Çaylı'da görev yapacak.Bayramın Birinci günü Ahrandı ve Bademli tesisleri kapalı, diğer tesisler açık olacak ve Bayramın 2. günü tüm tesisler açık olacak.

Arife günü vezneler açık olacak.Bayram boyunca Fen İşleri Müdürlüğü bayram boyunca nöbetçi kamyon ve kepçeyle görevlendirildi. Mezarlıkların genel temizliği yapıldı ve mezarlıklarda nöbetçiler görevlendirildi.Bayram öncesi tüm taşeron işçilerin ücretleri yatırılacak.Ödemiş Belediyesi Kurban kesim yerleri şu şekilde,Belediye Mezbahası, Belediye Hayvan pazarı, Kasap hali, Sanayi Sitesi Kurban Kesim yeri, Efe konut Kurban kesim yeri, Yenikent Kurban kesim yeri, Müftüler sitesi Kurban kesim yeri, Güliz Kasap, Kaymakçı mezbahası, Ovakent Kapalı Pazar yeri ve eski mezbaha,Konaklı Eski mezbaha, Bademli eski Mezbaha, Birgi İmam-Birgivi Kurban kesim yeri, Bozdağ eski otopark, Kayaköy eski otopark alanı olarak belirledik" dedi.

Esnafların faturaları da Mali Hizmetler müdürlüğümüzce 0-3000 lira,0-5000 lira ve 0-10.000 liraya kadar Belediyemizce ödenmeyen faturaların dökümlerini çıkartıyoruz ve bunları da kademeli olarak ödemek için çalışmalar başlatacağız" dedi.Başkan Badem, Kurban Bayramı bayramlaşması da 5 Ekim 2014 Pazar günü (Bayramın İkinci günü) saat 11.30 ile 13.00 arasında yapılacak.

Editör: Haber Merkezi