HABER:BAŞAR UÇAR 
Ödemiş’te birçok köyde kapısına kilit vurulan ve bakımsızlık nedeniyle zamana yenik düşmeye başlayan köy okullarının hali yürekleri sızlatıyor. Kimisi ahıra dönüştürülen köy okulu binaları yeniden hayat bulacakları günü bekliyor. Geçtiğimiz günlerde muhtarlarla buluşan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, kaderine terk edilen köy okulu binalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
“Demirdere’de eski köy okulu düğün salonu oluyor”
Köy okulu binalarından bazılarının sosyal yaşam alanı haline getirmek için çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Badem, “Köylerimizde önümüzdeki 1-1,5 ay içerisinde 7 tane düğün salonu yapacağız. Bunlardan bazıları kapalı olacak. Eski okul binalarında. Demirdere bu konuda çok şanslı. İki katlı betonarme güzel bir binaları var. Giriş katı yemek salonu, üst katı da belki de düğün salonu yapacağız. Beş tane mahallemizde de üst örtüsü olan düğün alanları yapacağız. Üst örtünün hemen yanında gelin odası ve tuvaletler inşa edeceğiz. Zamanla belki etrafını da kapatırız. Mütevazı yerler yapacağız” dedi.
“Bakanlık’tan alırız”
Köylerdeki metruk okul binalarına yenide işlev kazandırmak istediklerini belirten Badem, “Normalde Milli Eğitim bize bunları vermiyor. Ama bir şekilde almayı becerdik. Bundan sonra da devam edeceğiz. Eğer mahallelerimizde kapatılmış okullar varsa o mahalledeki insanlarımızın istifade edeceği bir yer yapılacaksa, o mahalleye özgü bir proje olacaksa bunları hayata geçiririz. Yapmaya da hazırız, Bakanlık’tan da almayı beceririz” ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi