Atatürkçü Düşünce Derneğinde yapılan basın açıklamasını Eğitim Sen Ödemiş temsilcisi Tayfun Bengi okudu.

Bengi, “29 Mayıs tarihinde Ayasofya’da yaşanan ibretlik görüntüler tüm toplumu olduğu gibi bizleri de yeniden neler yaşadığımız üzerine düşünmeye itti. Vergilerimizle maaşını ödediğimiz bir cami imamı akıl almaz bir şekilde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin kurucu kadrolarına lanetler yağdırıyordu. Daha vahim olanı ise bu aymazlığı ve hadsizliği Cumhurbaşkanı başta olmak üzere çok sayıda üst düzey kamu yöneticisinin gözlerinin içine bakarak ve kimsenin itiraz etmeyeceğini bilerek yapmış olmasıydı. Hatta itiraz etmek bir yana muhtemelen bu densiz tavırlarının destekleneceğini ve iltifatla karşılanacağına dahi düşünmüş olmalıydı. Öyle de oldu yapmış olduğu akıl almaz, deli saçması beddualara siyasi iktidarın sahipleri belki açıktan destek vermedi ancak bu lanet okumalara karşı adım da atmadılar. Tüm kesimlerin tepkisiyle karşılanan bu sözlere karşı siyasi iktidarı sözcülerinin birkaç hamasi sosyal medya paylaşımı dışında ses de çıkarmadılar. Çıkarmalarına da kimse beklemiyordu zaten.

Ayasofya’da lanet okumaktan geri durmayan imam ve onun gibiler bir taraftan siyasi iktidarın himayesi ve koruması altında aklındaki kötülükleri her yere akıtsa da bu topraklar emperyalistlere karşı bağımsızlık için mücadeleye çağıran bildirileri okuyan çağdaş bir ülke kurulması için mücadele eden Mehmet Rıfat Börekçi gibi imamları da gördü. Gezi de her tür baskıya ve zorlamaya rağmen doğru bildiğinden tek adım geri atmayan Dolmabahçe imamı (müezzin) Fuat Yıldırım gibi dürüst imamları da gördü.

Sadece Ayasofya’da değil pek çok farklı yerde ve zaman da bu ve benzeri saldırıları, ithamları ve iftiraları gördük ve görmeye devam edeceğimizi de biliyoruz. Bu saldırıların nedeni de açık olarak biliyoruz.

Bu rahatsızlık, emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinden duyulan rahatsızlıktır. Onlar bağımsızlık değil güç odaklarının himayesinde saltanatları sonsuza denk sürsün diye sormayan, sorgulamayan ve koşulsuz itaat eden kitleler isterler. Bu rahatsızlık, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin her gün uykularını kaçırmasından duyulan rahatsızlıktır.

Bu rahatsızlık her tür güç aygıtının kullanılmasına rağmen Boğaziçi’nin direnişinden duyulan rahatsızlıktır. Memlekette güzel olan, iyi olan yarın için umutlarımızı artıra ne varsa ondan rahatsız olan bu kesimin bu saldırılarına sessiz kalmayacağız. Cumhuriyetin kurucu kadrolarına ve değerlerine karşı yapılan bu saldırı aslında yaşamımıza ve geleceğimize karşı yapılmıştır. Bu sayede kurmak istedikleri düzeni meşrulaştırmak istemektedirler. Bu tripod bir kamera ile ne olduğunu gördüğümüz bu düzene ve baskıya teslim olmayacak eşit ve özgür yarınlar için mücadelemize devam edeceğiz.

Eğitim Sen temsilciliği, Ödemiş Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, İYİ Parti, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim İş olarak tüm eğitim ve bilim emekçilerini ve halkımızı yaşamımıza ve geleceğimize Atatürk ve Atatürk devrimlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi