Ödemiş Belediyesi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda şiddetli yağış nedeniyle ertelediği etkinlikler cuma akşamı "İlkkurşun Gençlik Şöleni" adı altında yapıldı.
Yunan işgaline karşı ilk halk direnişinin gösterildiği günlerin 93. yılında düzenlenen etkinliklerde Ödemişliler mahalle konserlerinde buluştu. Üç mahallede düzenlenen konserlerin ardından hep birlikte Hükümet Meydanı’na fener alayı düzenlendi. Ertelenen şölen kapsamında ilçenin üç farklı noktasında konserler düzenlendi. Üç Eylül Mahallesi Kantarcı Sokak, Zafer Mahallesi Tekstil Mevkii ve Türkmen Mahallesi Perşembe Pazarı’ndaki mahalle konserleri 21.00’de başlarken, yaklaşık 1 saat süren müzikli eğlencenin ardından konserlere katılan vatandaşlar 22.00’de kortej yürüyüşü ile fener alayı yaptı. Hükümet Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından 22.30’da havai fişek gösterileri düzenlendi. Hükümet Meydanı’nda toplanan kalabalığa Ödemiş Belediye Bandosu da hem 19 Mayıs hem de İlkkurşun coşkusunu yeniden yaşatmaya çalıştı. Geçe havai fişek gösterileri ile son buldu.
Ödemiş Belediye Başkanı Keskin yaptığı konuşmada, “Yiğit ordumuz, efelerimiz 93 yıl önce işgalci güçlere karşı organize olarak Hacı İlyas köyünde mücadele başlatmışlardır. Ödemiş’te Hacı İlyas köyünde sıkılan kurşunun ilkkurşun olmasındaki özelliği onun bir halk gücü tarafından atılmış, direnişin halktan gelmiş olmasıdır. 31 Mayıs 1919’da gerçekleştirilen hareketle Ödemişliler işgale boyun eğmeyeceklerini ortaya koymuşlardır. Bu direniş, bir ulusun ayağa kalkıp emperyalizme direnmesidir. 93 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayıp, 9 Eylül 1922’de İzmir’de sona eren ve dünyadaki ilk bağımsızlık savaşındaki bu başarımızla bir kez daha övünüyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi