HABER: NAZİF HARUPÇU    


Ödemiş’te 31 Mayıs Pazar günü dolu dolu bir kutlama ve programlar zinciri ile 3 ayrı etkinlik yer almakta.

İlk program İlkkurşun bayramı ile başlayacak

31 Mayıs Pazar günü ilk olarak Ödemiş’in İlkkurşun mahallesinde kurtuluş şenliği düzenlenecek. Kuvai Milliye ruhunun başladığı ve Düşmana sıkılan İlkkurşun ile İşgal kuvvetlerine karşı şanlı direnişin 96. Yılı kutlama etkinliği saat sabah 10.00’da başlayacak. Tören İlkkurşun anıtına çelenk sunumu, ardından Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ve ardından bir manga asker tarafından saygı atışı ile devam edecek.  Daha sonra tören alanına geçilerek burada günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Halk oyunları ekibi ve mehteran bölüğü ekiplerince gösteriler sunulacak. Ve Halkın bayramı kutlanacak.

Diğer bir etkinlik ise Erik ve Kiraz Festivali

Diğer yandan Ödemiş’e bağlı Demirdere mahallesinde Ödemiş Belediyesi himayesinde bu sene 3. Sü düzenlenecek olan Demirdere Erik ve Kiraz festivali ise yine Pazar günü saat 13.00’de yapılacak. Festivale Türk Halk Müziği sanatçısı Elif Avcı,

İzmir’in Ferdi Tayfur’u Ahmet Durmuş, Komedi Dans üçlüsü, Esra Akman ve Belgin şarkıları ile programa renk katacaklar.

Ödemiş’te Nihat Hatipoğlu konferansı

Yine Ödemiş Belediyesinin katkıları ile Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile “Dosta Doğru” adlı konferans düzenlenecek.

31 Mayıs Pazar günü saat 15.30’da Kültür park yanındaki Ödemiş Belediyesi Nikâh, Düğün ve Kongre merkezinde düzenlenecek konferansa, Nihat Hatipoğlu’nun izleyicileri, sevenleri ve dostları ile bir araya gelerek gönülden dostlara uzanacak sohbetleri ile keyifli saatler yaşanacak.

Editör: Haber Merkezi