HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Ödemiş Gençlik Hizmetleri ilçe Spor Müdürlüğü tarafından Hükümet Konağı önünü Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma töreni yapıldı.

Burada yapılan çelenk koyma törenine Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Cebeci, Ödemişli Gaziler, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Öğrenciler ve öğretmenlerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.


Buradaki Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından son bulurken, program saat 10.30 da Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi Büyük Salonunda devam etti.

Buradaki Programa Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Eşi Nevin Badem, Ödemiş Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Çorak, Yakup Çakır, Ödemiş Jandarma Komutanı Mustafa Hüyüktepe, Ödemiş Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Umur Kılıç, Belediye Meclis Üyeleri,  Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Cafer Cebeci, Ödemiş Vergi Dairesi Müdürü Ümit Ağdacı, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Şerif Delibalta, Ödemiş İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş,  İYİ Parti İzmir 2.Bölge Milletvekili Aday Adayı Anıl Selek, İYİ Parti Ödemiş ilçe yönetimi,  Okul Müdürleri, Öğrenciler ve veliler katıldılar.

Günü Anlam ve Önemini Belirten konuşmayı Ödemiş Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdür Cafer Cebeci Yaptı.

“Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Fatihlerin, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız”
Cebeci, “Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 99. Yıldönümünü kutluyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve cesaretle tek yürek olarak giriştiği milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır. Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. 19 Mayıs, gençlik demek, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Atatürk gençlerle ilgili bir sözünde “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz” ifadesinde bulunmuştur.

Siz Türk’e istiklâl aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz “Ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Fatihlerin, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız.  Unutmayınız ki: her 19 Mayıs'ta, Samsun'dan, elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayınız ki “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.”

Değerli Büyüklerim, Sevgili Gençler! Bir milleti, millet yapan en önemli özelliklerden birisi geçmişinden günümüze, günümüzden de geleceğe aktaracak olduğu kültürel değerleridir. Tarih göstermiştir ki vatanına, milletine, bayrağına, tarihine, kültürüne, inançlarına, örf ve adetlerine sahip çıkmayan bir devlet tarih sahnesinden silinip gitmiştir. Bizler biliyoruz ki, gelecek gençlerimizin ellerindedir, gençlerimizi eğitmek yani geleceğimizi şekillendirmekte bizlerin elindedir. Bununda yolu eğitimden geçmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum” dedi.



Editör: Haber Merkezi