İzmir Fırıncılar Odası’nın talebi üzerine ekmek fiyatına pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 20 zam yapıldı.

İzmir Fırıncılar Odası’ndan yapılan açıklamada, "Komisyonun kararı, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun görüşünün ardından, kentimizdeki diğer meslek kuruluşları olan İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ticaret Borsası ile varılan konsensüs sonrası,  İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim kurulu tarafından onaylanmıştır. Buna göre 13 Temmuz 2020 Pazartesi gününden itibaren, İzmir’de 200 gram ekmeğin 1.50 liradan, 240 gram ekmeğin ise 1.80 liradan satılacağı açıklanmıştır." denildi.

Dumanlı Ekmek Fırını İşletmecisi Mehmet Dumanlı, “ Babamdan devraldığım bu işi 35 yıldır devam ettiriyorum. Bazı fırınların taş fırından değil hijyen koşullarında gerçek kara fırın üretmekteyiz. Fiyatımız 2 TL olması gerekirken, 1.80 satılmaktadır. Ekmeğin hammaddesi un ise 100 TL civarında idi şu an en ucuz unun çuvalı 160-180 TL arasında yani %65ile % 70 oranında zam geldi. Keşke una zam gelmeseydi de aynı fiyatta satabilsek. Şu an bu fiyat bile sadece zararımızı azaltıyor. Para kazandırmıyor. Bakıldığında herkes biliyor ki en ucuz yine ekmek kaldı. Daha bugün elektriğe yine % 15 zam geldi. Toplamda % 50’nin üzerinde zam geldi akaryakıt ve benzeri giderlerimiz zaten malum müşterilerimiz bile niye 2 TL yapmadınız diye soruyorlar. Öyle müşkül durumumuz söz konusu sizler bana bu fırsatı verdiğiniz için Yerelgüç ailesine teşekkür ediyorum”

Editör: Haber Merkezi