Ödemiş’te dün gece yarısından sonra başlayan sağanak yağışın, Sabahın erken saatlerinde şiddetini artırmasıyla birlikte sabah saat 06.00 sularında gök gürültüsüyle birlikte peş peşe yıldırımlar düştü.
Düşen yıldırımlardan iki tanesi, Hürriyet mahallesi Tekke Camiine isabet etti.
Camiinin minaresinde yıldırım çeken paratoner olmasına karşın, ard arda düşen 2 yıldırım Camii de hasara neden oldu. Yıldırımın bir tanesi paratonerle toprağa ulaşırken, ardından gelen ikinci yıldırım ise Minarenin tepesinde bulunan cam şerefeden içeri girerek aşağıya indi ve Minberin arkasındaki 40 santimlik duvarı iki ayrı yerden patlatarak, Camii deki pençelerin camlarının patlamasına ve elektrik saati başta olmak üzere tüm elektrik ve ses sistemlerinin tamamen yanmasına neden oldu.
Yıldırım akımının şiddetinden duvardaki saat bile 06.01’de durdu.
Sabah ezanını okumaya gelen din görevlisi İsmail Gökçoban saat 06.05’de Camiye geldiğinde, Caminin harabeye dönmesi nedeniyle şok yaşadı. Düşen yıldırımın etkisi ile Camii çevresindeki evlerin elektrik tesisatları ve saatleri de yandı.
Din görevlisi İsmail Gökçoban açıklamasında, “Sabah ezanını okumak üzere Camiye geldiğimde ortalık savaş alanı gibiydi. Ne olduğunu anlamaya çalıştığımda, Camii ve çevresinde elektrikler kesikti. Gün aydınlandıktan sonra hasarın boyutu ortaya çıktı. Eğer camiye 4 dakika daha önce erken gelseymişim, Belki bende yıldırıma yakalanabilir, belki yaralanır veya ölebilirdim de. Verilmiş sadakamız varmış” dedi.
Editör: Haber Merkezi